Haydarpaşa Garı davasının sanığı AKP’den aday oldu!

Haydarpaşa Garı davasının sanığı AKP’den aday oldu!
Haydarpaşa Garı’nda 2010 yılında çıkan yangınla ilgili sanık olan izolasyon şirketinin sahibi İhsan Kaboğlu, AKP’den Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu. Aldığı ceza Yargıtay tarafında bozulan Kaboğlu, 2001 yılından beri AKP’de siyaset yapıyor.

Tarihi Haydarpaşa Garı’nın çatısında 2010 yılında meydana gelen yangının çıkmasına sebep olan izolasyon çalışmasını yapan şirketin sahibi İhsan Kaboğlu, AKP’nin Kadıköy Belediyesi meclis üyesi adayı oldu. Yangınla ilgili açılan davada yargılanan ve aldığı ceza Yargıtay tarafından bozulan İhsan Kaboğlu, 2001 yılından beri AKP’de siyaset yapıyor…

AKP Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu üyesi de olan İhsan Kaboğlu, kamuoyunun aslında tanıdığı bir isim. Kaboğlu, tarihi Haydarpaşa Garı'nın çatısını küle çeviren yangının çıkmasına neden olan izolasyon çalışmasını yapan İfort isimli şirketin sahibi.

CEZA ALDI, DOSYA KAPANDI

Sözcü gazetesinin haberine göre, şu an tasfiye halinde gözüken şirketin sahipleri İhsan Kaboğlu ve Hüseyin Kaboğlu ile iki işçi hakkında 28 Kasım 2010 tarihinde çıkan yangından sonra “Taksirle yangına sebebiyet vermek” suçundan, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 2013 yılında karara bağlanan davada iki işçi ile birlikte şirketin sahibi İhsan Kaboğlu hakkında 10'ar ay hapis cezası verildi. Şirketin sahiplerinden Hüseyin Kaboğlu beraat etti. Mahkeme, zararın karşılanmadığını ve suçun tarihi binaya karşı ciddi bir ihmal sonucu işlendiği gerekçesi ile cezayı ertelemedi. Karar Yargıtay'a taşındı. 2015 yılında Yargıtay 8. Ceza Dairesi, kararı bozdu. Yargıtay 10 aylık cezayı çok bulunarak sanıklara verilen cezanın “iyi halden” ertelenmesini istedi. Cezanın ertelenmemesi kararının, sanıkların pişmanlık durumları, kişilik özellikleri, duruşmalardaki davranışları ve yeniden suç işleyip işlemeyecekleri göz önünde bulundurulmadan verildiği kaydedildi. Dava tekrar yerel mahkemeye gitti. Daha sonra dosya kapatıldı.

2001'DE AKP'DEN SİYASETE GİRDİ

AKP Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu üyesi olan ve meclis üyesi adayı olarak gösterilen İhsan Kaboğlu, siyasete 2001 yılında AKP'de başladı. AKP Kadıköy İlçesi Rasimpaşa Mahallesi Kurucu Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığı ve SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu. 7 yıl aradan sonra 7 Nisan 2018 tarihinde yapılan 6. Olağan İlçe Kongresinde tekrar Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.

İlgili Haberler