"Hayır platformu" ziyaretlere başladı

"Hayır platformu" ziyaretlere başladı
Başkanlık sistemine karşı oluşturulan, "Türk Milliyetçileri 'Hayır diyor' Platformu", Demokrat Parti'yi ziyaret ederek süreci değerlendirdi.

Hanife Açıkalın / Yeniçağ

"Türk Milliyetçileri 'Hayır diyor' Platformu" ilk ziyaretini Demokrat Parti Genel Merkezi'ne gerçekleştirdi. MHP Genel Başkan adaylarının ve MHP milletvekillerinin içersinde yer aldığı Platform üyelerini Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve parti yönetimi karşıladı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi açıklama yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uysal "Demokrat Parti olarak oy birliği ile hayır noktasında karar aldık. Bir kişinin nefsinde bütün kuvvetleri toplama gibi bir gayreti tarihi geriye doğru akıtmak olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da, Türkiye'de parlamenter demokrasinin tasfiye edilmek istendiğini belirti. Özdağ şöyle devam etti: "Türkiye'de parlamenter demokrasinin tasfiye edilmeye ve özerk bölgeye dayalı otoriter başkanlık sistematiğinin oluşturulmaya çalışıldığı bir süreçten geçiyoruz. Biz Türk milliyetçileri olarak üniter devletin savunucuları olmaya devam ediyoruz. Bu görüşümüzü önümüzdeki süreçte de büyük bir kararlılık ile savunacağız. Demokrat Parti'yi ve Sayın Genel Başkan'ı bu çerçevede ziyaret ettik. Birlikte bu süreci değerlendireceğiz."

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan da bu süreci merkez sağın belirleyeceğini söyledi. Oğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Malumunuz Türkiye sadece bir referandum sürecine girmedi. Türkiye bir kader seçimine girdi. Bu sebeple bizlerin ayrı ayrı yapacağı çalışmalardan ziyade aynı zamanda hep beraber neleri yapabileceğimizi konuşmamız gereken bir süreç içerisindeyiz. Maalesef ki gerek Sayın Cumhurbaşkanı gerek Sayın Başbakan son derece önemli bir mesele olan anayasa referandumunu ilkokul seviyesinde tartışıyor. Efendim şunlar şunlar 'hayır' diyor biz de o yüzden 'evet diyeceğiz' diyorlar. Biz de bunun karşısında merkez sağda milliyetçi vatanperver milletinin geleceğini düşünen bu cenah bu referandumun kaderine karar verecek olan cenahtır. Bugün bu sebeple DP ile başladığımız ziyaretlerimizi devam ettireceğiz."

DURUŞ ÇOK AÇIKTIR

Bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği desteği ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek arasında yaptığı kıyaslamayı sorması üzerine Sinan Oğan şunları söyledi: "Türk milliyetçiliği hareketi büyük bir harekettir. 48 yıllık şanlı geçmişimizde Erdoğan ve Perinçek arasına sıkışıp kalmadık kalmayacağız da. Bunu kabul etmiyoruz. Türk milliyetçileri Erdoğan ve Perinçek arasına sıkıştırılmayacak kadar büyük bir dava partisidir. Sayın Bahçeli'nin açıklaması tabanda büyük bir tepkiye sebep oldu. Düne kadar Milliyetçi Hareket'in yüzde 90'ı hayır diyordu artık yüzde 95'i hayır diyor."

Aynı cevabı veren Özdağ da "Bu hareket iki siyasi kutup arasına sıkışmayacak büyük bir harekettir. Duruş çok açıktır, biz milli ve üniter devleti savunuyoruz. Bizler parlamenter sistemi savunuyoruz. Bundan 3 ay önce Devlet Bahçeli de parlamenter ve üniter devleti savunuyordu. O zaman sormak gerek; 3 ay önce kendisini Doğu Perinçek'in yanında mı hissediyordu?" diye konuştu. Ziyarete MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve Büyük Birlik Partisi kurucularından Nevzat Bor da katıldı.

İlgili Haberler