Hayvanseverleri ayağa kadırdı. Anneye ne oldu. Köpeğe tecavüz iddiası

Hayvanseverleri ayağa kadırdı. Anneye ne oldu. Köpeğe tecavüz iddiası
Ankara'da bir kişinin barınaktan boynuna ip bağlayarak götürdüğü 'Şans' isimli köpek, yaklaşık 1 saat sonra bitkin halde geri döndü. Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine 'Anneye ne oldu' etiketi gündem oldu. Binlerce kişi köpeğin durumunu merak etti. Konuya ilişkin soruşturma başlatılırken, köpeğin bulunduğu derneğin başkanı, "Tecavüz edildiğini düşünüyoruz" açıklaması yaptı.

Hayvanseverleri ayağa kadırdı. Anneye ne oldu. Köpeğe tecavüz iddiası

DHA’da yer alan habere göre, Ankara’nın Çankaya ilçesi''nde kimliği belirsiz bir kişinin hayvanseverlerin sokak köpekleri için kurduğu barınaktan boynuna ip bağlayarak götürdüğü ''Şans'' isimli köpek, yaklaşık 1 saat sonra bitkin halde geri döndü.

Köpeği götürürken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü sosyal medyada paylaşılan şüpheli, büyük tepki çekti. ''Anneye ne oldu'' etiketi sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

TECAVÜZ İDDİASI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sokakta Kalanlar Derneği Başkanı Faruk Açık, "Güvenlik kamerası görüntülerini incelediğimizde ilk etapta şahsın araca bindirmek için hamlesini gördüm. Kamera kayıtlarını incelediğimde barınağın karşısındaki tünele götürdüğünü gördüm. Kayıtların tamamını izlediğimde bu olayın 1,5 saatlik bir süre içinde olduğunu gördüm. 50 dakika kadar tünel içesinde kalıyorlar. Şahıs daha sonra geldiğinde üzerini çırparak aracına biniyor ve bölgeyi terk ediyor. Aradan 1 dakika sonra da anne köpeğimiz ortaya çıkıyor. Zaten gelir gelmez yavrularının başına giderek onları emzirmiş. Tıbbi açıdan sakıncası olabileceği için müdahale etmeyerek durumu bildirdik. Gelen arkadaşlar gerekli sıvı ve doku örneklerini aldılar. Sonrasında laboratuvarda incelenmek ve insan DNA’sı olup olmadığı kontrol etmek üzere götürdüler" dedi.

Olayla ilgili polisin gerekli tutanakları tuttuğunu anlatan Açık, "Bir suçlamada bulunmak istemiyoruz. Ama burada bir tünelin içerisinde, 50 dakika boyunca bir köpek ile bir insan ne yapabilir? Biz bunun araştırılmasını istiyoruz. Burada ne oldu? Bu köpek tünelin içerisine neden götürüldü? Biz bunun peşindeyiz" diye konuştu.

YAVAŞ: SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yavaş, "​Kentimizde meydana gelen can dostumuza yönelik saldırıyı öğrendiğimiz ilk andan itibaren olayın takipçisiyiz. Anne ve yavrularını, tedavilerini ve kontrollerini yapıp müşahede altına aldık. Sesini çıkaramayan can dostlarımızın sesi olacak, süreci yakından takip edeceğiz" dedi.

İlgili Haberler