Bakan Nureddin Nebati'nin açıklamaları AKP'lileri kızdırdı. Herkes fısır fısır o sözleri konuşuyor

Bakan Nureddin Nebati'nin açıklamaları AKP'lileri kızdırdı. Herkes fısır fısır o sözleri konuşuyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Bitersek hep beraber biteceğiz” sözlerine AKP’lilerin de tepki gösterdiği iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın istifasının ardından göreve atanan Nureddin Nebati’nin, “Bitersek hep beraber biteceğiz. Kazanırsak hep beraber. Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer” sözleri tepki toplamıştı.

"BU SÖZLER SÖYLENMEZ"

Gazete Duvar''da yer alan kulis haberde, Nebati''nin bu sözlerinin AKP içinde de rahatsızlık yarattığı belirtildi.

Böyle konuşmanın siyaseten kabul edilemeyeceğini, kamuoyuna mesaj verirken çok ciddi ve dikkatli olunması gerektiğini belirten bir yetkili, “Bu sözler off the record bile söylenmez” dedi.

AK Parti’de bakanın döviz kurundaki yükselişte dış müdahale etkisi olmadığı yönündeki sözlerine de itirazın olduğu iddia edildi.

ET, EKMEK, TÜP HESABINA TEPKİ

Habere göre, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bütçe görüşmelerinde yıllara göre asgari ücretin alım gücünü anlatırken verdiği et, ekmek, tüp hesabı muhalefeti kızdırdı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Sayın Bakanımdan rica ediyorum, bize alışveriş yaptığı kasabın, alışveriş yaptığı fırının, alışveriş yaptığı tüp gaz bayisinin adresini versin. Hatta aynı istasyondan benzin ve motorin alalım” diye seslendi.

"GELMİŞ GEÇMİŞ EN HARBİ URFALI"

Soruya yanıt vermeyen Bakan Nebati ise, “Gelmiş geçmiş en harbi bir Urfalı olarak fırın, kasap vesaire yerleri hanım bana izin vermeden ben söyleyemem” dedi."

İlgili Haberler