Hazinenin son durumunu Yeniçağ manşete taşıdı

Hazinenin son durumunu Yeniçağ manşete taşıdı
128 milyar rezervi yakan AKP ekonomik sisteminin, salgın ve Ukrayna savaşıyla birlikte bitme noktasına geldiğini söyleyen Evren Zelyut, "İthalata dayanan sistem ayakta kalamaz" diyerek, Türkiye'nin geldiği durumu 1970'lerde sıkça kullanılan bu sözleri hatırlatarak özetledi.

KAPANAN ŞİRKET % 39 ARTTI

Bakan Nebati''nin başında olduğu ekonomi felakete gidiyor. Geçen yıla göre Mart 2022''de kurulan şirket sayısı % 2,8 artarken, kapanan şirket sayısı % 39 arttı. Sanayi ve tarımdaki üretim düştükçe enflasyon da artıyor. Buna cari açık da eklenince sistem çöküyor...

TEMMUZ''DA FAİZE DÖNÜLÜR

AKP, kuru 15''in altında borç aldığı dövizle tutmaktadır. İhracata dayanmayan her bir doların acısı sonradan fena şekilde çıkacaktır. Temmuz ayında kur korumalı mevduat hikayesi sona erince AKP ekonomisinin yine faiz vermekten başka çıkış yolu kalmayacaktır.

AÇIK 70 MİLYAR $''A ÇIKACAK

26,3 milyar dolarlık açık yıl sonunda en iyi ihtimalle 65-70 milyar dolara vuracaktır. Bu açık nasıl kapatılacak? Kurun ya da faizin fırlamasından başka yol kalmamıştır. Sinekten yağ çıkarırcasına döviz toplamak AKP ekonomisinin çaresizliğini ortaya koymaktadır.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin birinci sayfası:

İlgili Haberler