İşte Orta Doğu’daki durumu en iyi anlatan video

İşte Orta Doğu’daki durumu en iyi anlatan video
Gazeteci Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından dikkat çeken bir video paylaştı. Görüntüleri Orta Doğu'nun içinden çıkılmaz durumu ile bağdaştıran Işık'ın paylaşımı çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık Twitter hesabından "Orta Doğu" notu ile bir video paylaştı. Videoda yolda bir göçük meydana geliyor ve oluşan çukura kim yaklaşırsa içine düşüyor. 

Işık''ın Orta Doğu benzetmesi ile paylaştığı çok sayıda etkileşim aldı.

ORTA DOĞU "ÇUKURU"

Orta Doğu''da sular durulmuyor. Irak''tan Suriye''ye, Afganistan''dan Pakistan''a, Libya''dan Yemen''e coğrafyanın dört bir yanında ölüm ve savaş kol geziyor. Silah seslerinin dinmediği bu coğrafya adım atanı içine çekiyor. Öyle ki bölgede etkin olmaya çalışan güçler de uğradıkları kayıplar ve ekonomik zararla baş edemediklerinde çekilmek durumunda kalıyor. ABD''nin Afganistan kararı da bu durumun en sıcak örneği. 

ABD’nin eğittiği ve teçhizat sağladığı Afgan güvenlik güçlerinin çekilmesiyle Taliban’ın milyarlarca dolar değerindeki Amerikan askeri teçhizatını ele geçirdiği tahmin ediliyor.

Öte yandan uzun yıllar Irak''ta da etkin rol almak için uğraşan ABD burada da benzen bir sonuçla karşılaştı. Irak ABD ekonomisini ciddi şekilde hırpaladı. ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray''da Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ABD ordusuna bağlı muharip güçlerin yıl sonuna kadar Irak''tan ayrılacağını; eğitim ve danışmanlık desteği veren ABD askerlerinin ise ülkede görev yapmaya devam edeceğini söyledi.