Her gün yarım soğan tüketen o ölümcül hastalığa yakalanmıyor

Her gün yarım soğan tüketen o ölümcül hastalığa yakalanmıyor
Çin’de yapılan bir araştırma soğan yiyenlerin bağırsak kanserine yakalanma riskinin büyük oranda azalttığını ortaya koydu.

Çin Tıp Üniversitesi uzmanları, bin 666 kadın ve erkeğin yemek yeme alışkanlıkları ile kanser hastalığı bağlantılarını incelendiği bildirildi.

Çıkan sonuçlara göre düzenli olarak alyum bitkileri tüketenlerin diğerlerine oranla daha sağlıklı oldukları belirlendiği ifade edildi.

Posta’nın haberine göre; Çin’de yapılan araştırmada, her gün yaklaşık yarım soğan yiyenlerin bağırsak kanserine yakalanma riski yüzde 79 daha düşük çıkması dikkat çekti.

Araştırmayı yürüten ekibin başında olan doktor Zhi Li açıklama yaptı.

Doktor Zhi Li, “Soğan, pırasa ve sarımsak gibi alyum bitki ailesinden olan ürünlerin birçok hastalığa karşı doğal savaşçılar olduğu biliniyor. Bu gıdaların barındırdıkları biyoetken sayesinde bazı kanser türlerine de iyi geldikleri biliniyordu. Araştırmamız da bağırsak kanseri gibi bir hastalığa karşı bile sadece yarım soğan yemenin ne kadar etkili olduğunu bilimsel olarak ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Soğandan en üst seviyede faydalanabilmek için çiğ tüketilmesi gerektiği de belirtildi. Çinli uzmanların araştırması Batı basınında da geniş yankı buldu.

İngiltere’de günde 44 kişinin bağırsak kanserinden öldüğüne dikkat çeken Times gazetesi, araştırmayı “Her gün ortalama büyüklükteki bir soğanın yarısını yiyerek bağırsak kanserine karşı koruma sağlayabilirsiniz” şeklinde duyurdu.

İlgili Haberler