İşlenmiş etin bağırsak kanseriyle sinsi bağlantısı Bağırsak kanseri, işlenmiş et tüketimiyle bağlantılı risk faktörü olarak alarm verdi. Uzmanlar, gençlerde artan vakalara karşı bu tehlikenin göz ardı edildiğini vurguladı.
Akşam yürüyüşü ölümcül hastalıktan koruyor! Uzmanlar anlattı Akşam yürüyüşünün bağırsak kanseri riskini azaltmada güçlü bir etkiye sahip olduğu ortaya çıktı. Yeni araştırmalar, düzenli akşam egzersizinin, bağırsak sağlığını desteklediğini ve kanser riskini önemli ölçüde düşürdüğünü ortaya koydu.
Bağırsak kanserinin gizli düşmanları ortaya çıktı! Bağırsak kanseri vakaları dünya genelinde hızla artarken, bilimsel araştırmalar bu ölümcül hastalığın riskini artıran iki besini, kırmızı et ve işlenmiş et ürünlerini işaret etti. Uzmanlar, beslenme alışkanlıklarını değiştirerek bu riskin azaltılabileceğini vurguladı.
Artan kanser vakalarının gizli sebebi! Uzmanlar anlattı İngiltere’de artan bağırsak kanseri vakalarının ardında yatan temel nedeninin uzmanlara göre lif tüketimindeki ciddi eksiklik olduğu bildirildi. Yeni bilimsel araştırmalar, bu besin eksikliğinin kanser riskini nasıl artırdığını ortaya koydu.
Gençlerde artan ölümcül tehlikeye mucize çözüm! İşin uzmanları anlatıyor Bağırsak kanseri genç yetişkinlerde hızla artarken, bilimsel araştırmalar yeşil muz ve lifli besinlerin bu riski %50’ye kadar azalttığını ortaya koydu. ABD’li uzmanlar, E. coli bakterisinin kanser gelişimindeki rolüne dikkat çekerken, günlük 30 gram lif tüketiminin koruyucu bir kalkan oluşturduğunu belirtti.
Bağırsak kanseriyle mücadelede yeni silah! Yeni araştırmalar neler gösteriyor? Bağırsak kanseri, dünyada en yaygın kanser türlerinden biri olup, her yıl milyonlarca insanı etkileyen ciddi bir sağlık sorunu. Ancak yapılan son bilimsel araştırmalar, bu hastalığın riskini azaltmak için beslenme alışkanlıklarının kritik bir rol oynayabileceğini ortaya koydu.
Bağırsak kanseriyle savaşan süper gıda! Bağırsak kanseri, dünya genelinde her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan, giderek daha fazla endişe uyandıran bir sağlık sorunu haline geldi. Ancak, yapılan yeni bilimsel araştırmalar, bazı gıda tüketim alışkanlıklarının bu riski azaltmaya yardımcı olabileceğini ortaya koydu. Özellikle, yoğurt gibi probiyotik içerikli gıdaların, bağırsak kanseri riskini önemli ölçüde düşürebileceği belirtildi.
TikTok fenomeni 26 yaşında hayatını kaybetti Genç yaşta bağırsak kanserine yakalanan TikTok fenomeni Bailey Hutchins, iki yıl süren mücadelenin ardından hayatını kaybetti. Eşi Caden Hutchins, sosyal medya üzerinden duygusal bir veda mesajı paylaştı.
Bağırsak kanseri küresel salgın oldu! Gençler arasında tehlike artıyor! İşte bilimsel çalışmalar ve uzman görüşleri Uzmanlar, bu durumu küresel bir sağlık sorunu olarak tanımlarken, yaşam tarzı değişiklikleri, çevresel faktörler ve genetik yatkınlık gibi unsurların bu artışa katkıda bulunduğunu belirtti.
Bu ölümcül hastalıkta yaş sınırı düştü! Dünya genelinde teşhis oranları hızla artıyor Dünya genelinde 50 yaş altı bireylerdeki bağırsak kanseri teşhisi oranları hızla arttığı bildirildi.
Obezitenin yeni ölümcül sonucu ortaya çıktı. Uzmanlar açıkladı Uzmanı, "Obezite bağırsak kanseri riskini artırıyor" diyerek uyarılarda bulundu. Uzmanlardan öneriler geldi.
Klozetin üstüne sakın peçete sermeyin. Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar Halka açık tuvaletleri kullanırken, hijyen konusunda endişelerimiz olabilir ve bu nedenle klozetin üzerini tuvalet kağıdı ile örtme eğiliminde olabiliriz. Ancak, sağlık uzmanları, bu alışkanlığın beklenmedik sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyorlar.
Uzmanı “trafik kazasından ölümlerin 2 katından fazla” diyerek ölümcül hastalığı açıkladı Uzmanı, “Bağırsak kanserinden ölüm trafik kazasından ölümlerin 2 katından fazla” diyerek uyarılarını sıraladı.
Kışın vazgeçilmez besini ortaya çıktı. Bağırsak kanserine koruma sağlıyor. Kalp dostu Bağırsak kanserine koruma sağlayan kalp dostu kışın vazgeçilmez besini olan pırasa dikkat çekti.
Her gün soğan yerseniz bakın ne oluyor? Çinli uzmanlar açıkladı Çinli uzmanlar, her gün yaklaşık yarım soğan yiyenlerin bağırsak kanserine yakalanma riskinin düşük çıktığını açıkladı.
Her gün yarım soğan tüketen o ölümcül hastalığa yakalanmıyor Çin’de yapılan bir araştırma soğan yiyenlerin bağırsak kanserine yakalanma riskinin büyük oranda azalttığını ortaya koydu.
Bağırsak kanserine karşı zırh görevi görüyor! Vücut için oldukça faydalı olan kuşkonmazı tüketmeniz için 5 önemli nedeni yazıldı. Bu nedenlerin hepsi bir araya gelince, sağlığa olan etkileri iki katına çıkıyor ve vücut kendisini yenileyebiliyor olduğu vurgulandı.
Kolon kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ergün Saraçoğlu, kolon yani kalın bağırsak kanserinin, en sık görülen beşinci kanser türü olduğunu belirterek, kolon kanserinin erken teşhis edilebilmesi için 50 yaş üzerindeki herkesin gaitada gizli kan baktırmasını ve pozitif sonuç çıkanların da kolonoskopi yaptırmasını önerdi.
Olestra yağ tehlikesi büyüyor bu besinler kansere yol açıyor Uzman Diyetisyen Eda Balcı, yüksek yağ içeren ürünlere alternatif olarak üretilen olestranın, prostat kanserine yol açtığına dikkat çekerek, olestra içeren ürünlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
Beslenme Uzmanı Eda Balcı günde 70 gramdan fazlası bağırsak kanserini tetikliyor diyerek uyardı Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmacılar sonucunda günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekti. Balcı, 'Özellikle de işlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerekiyor' diye konuştu.
Bağırsak kanseri artık gençleri de vuruyor Avrupa ülkelerinde yapılan bir araştırmaya göre 20-29 yaş grubunda bağırsak kanserine yakalanma oranlarında büyük bir artış tespit edildi.Araştırmada 1990 - 2016 yıllarında en yüksek kansere yakalanma oranının 20'li yaşlardaki bireylerde olduğu açıklandı.