Türk hakemlerine ne oldu böyle: Korkunç iddialar!

Türk hakemlerine ne oldu böyle: Korkunç iddialar!
Hemen her maçın önüne geçiyor hakem hataları. Verilen, verilmeyen kartlar, fauller, penaltılar. Bu sezon resmen takımların kaderleriyle oynanıyor, çelişkili kararlar herkesi çıldırtıyor. Peki neden geriye gitti Türk hakemleri? Korkunç iddialar ortaya atılıyor

Her yıl oluyordu hatalı hakem kararları. Ancak bir maçta bir tane, bilemedin 2 tane.
Ama bu sezon hakem hatasının olmadığı maç yok gibi. Üstelik 1, 2 tane de değil. Defalarca kez çalınıyor yanlış düdükler.
Örneğin son Hatayspor-Galatasaray maçında.

Maçı izlerken hakem hatalarını sayayım dedim, hesabı şaşırdım! Dakikada bir hata!
Peki VAR ne yapıyor bu arada? Kafasına göre takılıyor. Bir bakmışsın çağırıyor, çok net pozisyonlarda oralı bile değil.
Şu anda Trabzonspor ligde lider durumda. Fenerbahçe''nin 17 puan önünde.

SERGEN DEVAM EDECEKTİ AMA...

Beşiktaş''ın da 18. Galatasaray''ın durumu ise daha vahim; liderle arasındaki puan farkı 23 puana çıktı. Gol averajı bile tarihte görülmemiş şekilde ekside.
Sezon başından beri izleyin 3 büyüklerin maçlarını, hakem hataları gırla!
Tamam, bu sezon iyi performans gösteremiyorlar. Zaten televizyonlardaki çoğu yorumcu da "Hakem yanlış yaptı" denildiğinde, "Canım ne oynuyorlar ki hakeme gelsin konu" diye geçiştiriveriyorlar.
Ama takımın kötü oynaması demek hakemin o takımın aleyhine kasıtlı karar vermesine gerekçe olamaz ki!
Eğer hakemler VAR''la el ele verip bu şekilde saçma sapan kararlar vermeseydi belki Sergen Yalçın da devam edecekti görevine, Pereira da, Fatih Terim de.
Kulüplerin maddi kayıplarına girmiyorum bile.

"NEDEN GÖREV VERİYORSUNUZ?"
Maçlardan sonra kulüp yöneticileri kapıyorlar gözlerini, açıyorlar ağızlarını. Bas bas bağırıyorlar ama duyan nerede. Peşinden derhal Ceza Kurulu''na.
MHK değişiyor ama hatalar değişmiyor.
Bir futbolcunun ayağına basılmasına bir hakem kırmızı kart gösteriyor, diğeri faul bile vermiyor. Birinin penaltı çaldığına diğeri kafasını çeviriyor. Biri rakibinin yüzünü bir dirsekte darmadağın ediyor, devam! Diğeri hafif dokunsa da sarı veya kırmızı kart. VAR''daki arkadaşlar da başka bir alem. Tutarsızlık diz boyu.
Peki neden bu?
Futbol camiasında korkunç bir iddia dolaşıyor şu günlerde. Bunların içinde en önemlisi hemen her hafta VAR''da veya sahada görev verilen hakemlerin bunları kasıtlı yaptığı şeklinde. MHK''nin yeni getirilen yönetimini değiştirmek istedikleri iddia ediliyor. Peki MHK neden bu arkadaşlara görev veriyor? Bunun cevabı da federasyondaki etkili bir yöneticinin baskısıyla olduğu şeklinde söyleniyor.

"ANA AVRAT KÜFÜRLER"
Bir iddia da Rıdvan Dilmen attı ortaya dün akşamki televizyon programında. Dilmen''in şu sözleri enteresandı:
"Bu ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret eden adamların ne işi var TFF''de? Hani inceliyordunuz TC kimlik numaralarını? Diyelim ki, Kemal Kılıçdaroğlu. Ona da yapamazsın. Ali Koç, Burak Elmas, Ahmet Ağaoğlu''na ana avrat küfür edemezsiniz.

"İNSANLARI SOKAĞA MI DÖKECEKSİNİZ"

TFF''ye sesleniyorum. İşinize gelen, işinize gelmeyen hakem atamaları. Daha önceki MHK en azından sizlerin diktesini yapmıyordu. Yapamazdınız. Şunu şuraya ata, bunu buraya ata diyemezdiniz. Türk sporunun sağlığı için yapmayın. İnsanları sokağa mı dökmek istiyorsunuz? Ne yapmak istiyorsunuz? Hayatımda böyle çirkinlikler ve rezalet görmedim. Birileri temsilci olarak kafalarına göre istihbaratçılık yapıyor. Yapmayın bunları!" 
Yenilir yutulur değil bu iddialar.
Eyy federasyon, eyy MHK. Çıkın cevap verin bu iddialara.
Yoksa enkazın altında siz de kalacaksınız; son pişmanlık fayda etmez sonra!

İlgili Haberler