Her ölen pişman ölür, ama yaptıklarından ama yapamadıklarından Maradona gibi. Ölmeden önce kendisi anlatmıştı

Her ölen pişman ölür, ama yaptıklarından ama yapamadıklarından Maradona gibi. Ölmeden önce kendisi anlatmıştı
Kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren Diego Maradona, çalkantılı hayatı, futbol başarıları, hataları ve doğruları ile pişmanlığını kendi ağzından anlatıyor.

Napoli’de geçirdiği zamanın büyük bölümünde halkın neredeyse tamamı kendisinden “Tanrı” diye bahsediyordu. Ancak 1990 Dünya Kupası yarı finalinde İtalya ile Arjantin arasında oynanan tartışmalı müsabakanın ardından İtalyan medyası onu bu kez “iblis” ya da “şeytan” diye nitelendirecekti.

Dahi futbolcu, kokain testinden geçemeyince en sonunda serseri olup çıktığını açıkladı; 86 bin kişilik bir kalabalık tarafından karşılandığı ve durmadan ilgiye boğulduğu Napoli kentini bir başına terk etti.  

Bu, aynı zamanda “tekin olmayan harika çocuk Diego”nun, “hiç zayıflık göstermeksizin” hayatının “tüm istekleriyle yüzleşmek için” yaratılmış bir karakter olan “Maradona”ya tamamen dönüştüğü an oldu. 

İşte Maradona'nın kendi ağzından pişmanlıklarını; 

"Olduğumdan daha çok iyi hale gelebilirdim. Evet bu gerçekten doğru. Ben futbol için doğdum. Kim olacağımı biliyordum. Ama kokain kullanacağımı bilmiyordum. Anneme bir ev alacağımı, evlenip kendi ailemi kuracağımı dünyaya dolaşacağımı ve Arjantin’in Dünya Kupası’nı kazanacağımı biliyordum.

Bunu henüz şu kadarken söylemiştim, kasetlerde kaydı var. Onların hepsini biliyorum. Ama daha sonra olanlar. Bugün bile içimde kendimi suçlu hissettiğim öyle çok şey var ki. Çünkü insanlar benim iyi ya da eskisinden de iyi olduğumu söyleyebilirler. Ama içimdekileri bilemezler. Ama ben yaptığım hataları biliyorum. Ve onları düzeltemem" şeklinde ifade etmişti

 

Ne yaparsan yap, daima pişman öleceksin. 

Belki yaptıklarından belki de yapamadıklarından – Dostoyevski

 

İlgili Haberler