Herkes, Miami Heat-Boston Celtics maçının sonundaki bu hareketi konuşuyor

Herkes, Miami Heat-Boston Celtics maçının sonundaki bu hareketi konuşuyor
NBA’de Doğu Konferansı finali ilk maçında Miami Heat Boston Celtics’i uzatmalarda 117-114 mağlup etti. Büyük heycanın yaşandığı maça Miami Heat’in yıldız savunmacısı Bam Adebayo’nun Jason Tatum’a vurduğu blok damgasını vurdu. Boston Celtics’in yıldızı Tatum ise maç sonu yaptığı açıklamada kendisine blok yapan Adebayo’yu övdü.

Miami Heat’in uzatmalarda Boston Celtics’i 117-114 mağlup ettiği Doğu Konferans Finali ilk maçına bir blok damgasını vurdu. Miami’nin All Star oyuncusu Bam Adebayo’nun maçın son saniyelerinde Jayson Tatum’a yaptığı blok NBA’in en unutulmazları arasında yerini aldı.

Maçın bitmesine saniyeler kala Heat 116-114 öndeydi. Jayson Tatum, savunmacısını geçip tüm gücüyle smaca yükseldi. Olası bir basket maçı ikinci kere uzatacaktı. Ancak pota altı savunmasına gelen Adebayo neredeyse potanın içinde Tatum’u blokladı. Bunu başarırken faul yapmaması ve elinin çembere değmemesi fiziken imkansız görünmesine rağmen…

Miami koçu Erik Spoelstra maçtan sonra, “Bu bir poster smacı olabilirdi ve birçok oyuncu bu bloğu yapmaya gitmezdi bile” ifadelerini kullanırken, bloğun kurbanı Tatum “Önüm açıktı. O harika bir blok yaptı. Tüm olan bu. Çok iyiydi. Bunun hakkında artık bir şey yapamam” diye konuştu.