Heybeliada şüphelisi yakmadan duramıyor 

Heybeliada şüphelisi yakmadan duramıyor 
İstanbul Heybeliada’da dün gerçekleşen yangına ilişkin gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı. Şüpheli S.D'nin daha önce de "Kasten bina yakmak" suçundan hakkında dava açıldığı ve yargılamasının sürdürdüğü ortaya çıktı.

Heybeliada’ya bağlı Çamlık Aşıklar Yolu’nda ormanlık alanda dün saat 17. 00 sıralarında yangın çıktı. Yangın havadan ve karadan müdahale ile yaklaşık 2 buçuk saatte kontrol altına alındı.

Yangın sonrası 3 kişi gözaltına alınırken, 5 hektarlık alanın yanarak kül olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakılırken yangını çıkardığı iddia edilen S.D. adlı şüpheli sorgusunun ardından Adalar Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

"KASTEN BİNA YAKMAK" SUÇUNDAN YARGILANIYOR

Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda da suçlamaları kabul etmeyen S.D., “Heybeliada’ya geldikten sonra insanlardan biraz uzaklaşayım diye ormana doğru yürüdüm, Ben yangını görmedim. Sadece uzaktan dumanını gördüm. Çevrede mangal yapanlar vardı. Ben kesinlikle koşmadım, hastayım. Uyuşturucu kullanmıyorum. Elimde sadece beyaz poşet vardı. 

"TAVUK ÇALMIŞTIM"

Daha önce bir tavuk çalmıştım, adli kontrol kararım var. Yine bir olayda da bir eve girmiştim. Kadının telefonu çalınmış benim üzerime attı. Bundan dolayı tutuklandım ve cezaevinde yattım. Benim olayla ilgim yoktur.” şeklinde ifade verdi.

Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan S.D.'nin hakkında daha önce “Kasten bina yakmak” suçundan dava açıldığı ve yargılanması devam ettiği ayrıca hırsızlık suçundan da soruşturması olduğu tespit edildi.   

y1-031.jpgy2-027.jpg

406460.jpg