Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Hiç okuyanla okumayan bir olur mu?

Hiç okuyanla okumayan bir olur mu?

Salgından en fazla zarar gören şüphesiz Kültür-Sanat dünyası oldu. Sinema, tiyatro sahneleri kapandı. Müzisyenler ekmeğinden oldu.

Halen vaka sayısı 25 binin altına düşmedi. Hayatını kaybedenler günlük 200 ün üzerinde.

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı dönemde çoğumuz okumaya fırsat bulacağımızı sanıyorduk. Yasakların getirdiği endişe ile normal zamanlardan daha az okuyabildiğimi itiraf ediyorum. Televizyona, internete bir nevi esir olduk. Kitapevlerine gidemedik. Sahaflarda saatlerce vakit geçiremedik.

Konferans ve imza günlerinden mahrum kaldık. Okur ile yazarın buluştuğu kitap fuarlarını özledik. İnternetten alış-veriş yapma alışkanlığım olmadığı için sanal alemden kitap siparişi de veremedim. Sağolsun gazeteci meslekdaşlarım, yazar dostlarım yeni çıkan kitaplarını imzalayıp gönderdiler. Ama yetmiyor. Kitap ele alınıp koklanmalı. arka kapak yazısı okunup, kaynakça ve indeks incelenmeli. Önsözüne göz atılmalı. Kitap fuarları bu yüzden önemlidir. Okuyucunun fotoğraf çektirme talepleri mutluluk verir yazara. Kitabın konusuna dair eleştiri ve temenniler yazarı da, okuyucuyu da motive eder. 2 yıl aradan sonra ATO Congrezyumda geçtiğimiz hafta açılan kitap fuarına bu heyecan ile gitmiştim. "Kumpas Mektupları ve Yorgun Yürek Yazıları" adlı kitaplarım yeni çıkmıştı. Yüzlerce metrelik kuyrukların oluştuğu fuar girişinde başlardı okuyucu-yazar buluşması... Yine öyle olsa da kuyruk çok azdı. Salgın yüzünden haklı olarak kalabalıklardan uzak duran vatandaşlarımız zorunlu olarak mesafeli durdu fuara... Saatlerce dışarıda bekleyip, kalabalığın dağılıp, sakinleşmesinden sonra gelen okuyucularımızla karşılaştım.

Geçtiğimiz pazar Sevgili Kardeşim Murat Ağırel ve yeni nesil gazeteciliğin yüz aklarından Timur Soykan ile gurur duydum. Kısa söyleşiden sonra imza kuyruğu salgına meydan okurken, okuyucunun yazar ile hasretinin göstergesiydi. Fuarlara çoğu zaman yol parasını cebinden ödeyerek gelen yazarların kitaplarını imzalaması karşılığında ücret alması söz konusu değildir. Onun keyfini hiç bir banknot ödeyemez zaten. Okuyucu en büyük ilham kaynağıdır. Mutlu buluşmadır sonuçta...

Değerli Okuyucularımız;

Cumartesi-Pazar günleri saat 14.30''dan 17.30''a kadar Atayurt Yayınevinin A802 nolu standında kitaplarımı imzalıyorum. Daha önce ifade ettiğim gibi salgın koşulları yüzünden bazı yayınevleri katılamıyor. İmza saatlerim dışında öncelikle Kripto Yayınevi''ne uğrayacağım. Fikir hayatımızın önemli boşluklarını dolduran Kripto da 2 yeni eser yayınlandı ki Cumhuriyet düşmanlarını korkudan titretir. Sevgili Kardeşim Ümit Doğan yıllar süren araştırmalarına, resmi belgeleri ekleyerek "Hurafeler" ve "İskilipli Atıf Gerçeği" adını verdiği iki güzide esere imza attı. Daha önce "Topal Osman" ve "Türk Papa"yı yazan Ümit Doğan''da aynı saatlerde Ankara Kitap Fuarında olacak. Mutlaka okunması gereken bu iki eser kütüphanelerin demirbaşı olacaktır. Yayıncılık Dünyamıza yeni nefes aldıran SİA''ya da uğrayın. Emekli General, Komutanım Osman Özbek, başkentlilere "Bir Ankara Hikayesi-Tarih-Toprak ve Bir Çocuk"u hediye etmiş. Ankaramız ile ilgili yazılan en güzel eserlerden birinin sahibi olamazsınız inanın hayatınızda boşluk ver demektir.

Kripto ile Panama Yayınevi yakın. Panama da Değerli Hocam Prof. Dr. İskender Öksüz''ün "Tüm Eserleri" tek bir kitap da toplandı. Anne acısını yaşayan Sevgili Ağabeyim Yağmur Tunalı''nın Kültür-Sanat Dünyamıza zenginlik katan eserleri de okuyucuyu bekliyor.

Ankara Kitap Fuarında en fazla vakit geçireceğiniz yer şüphesiz Kırmızı Kedi standı. Kumpas Davaları esnasında gerçeklerle yüzleşmemiz için çok özel bir yeri olan Kırmızı Kedi de, 15 Temmuz''dan 2 yıl önce yazdığım "İmamların Öcü"nün yanında ibretlik eserler yayınlanıyor. İki Sevgili Barış''ın kitapları yanında, Can Kardeşim Murat Ağırel''in "Şaki, Sarmal ve Parsel Parsel" en çok okunanlar arasında. Odatv''nin emektarı Fethi Yılmaz''ın ibretlik "Katli Vacip"in de cemaat cinayetleri belgeleri yayınlandı. Mutlaka okuyun. Timur Soykan''ın "Baronların Savaşı ve Badeci Şeyhin Sır Odası" ile beraber Mehmet Ali Güller''in "Tampon Ülke" eseri Türkiye''nin sığınmacı gerçeği ile yüzleşmemizin belgesidir. Ankara Kitap Fuarının bu yılki "Onur Ülkesi Kazakistan"... Türk Dünyası yazarlarının eserleri "Kardeş Kalemler"de. Sahaflarda var yine... Nadide eserlerin yanında plaklar, kartpostallar, sinema afişleri, koleksiyon değerindeki dergiler... Ve elbette Cumhuriyet Kitap ve Bilgi Yayınevine de uğrayın. Tüm yazarlarını yazmaya yerim yetmez. Atayurt Yayınevinde değerli arkadaşım Alican Türk''ün "Bitmeyen Sömürü 28 Şubat" adlı eseri de bulunuyor. Yalanlar-gerçekler-belgeler ile "Bitmeyen Sömürü 28 Şubat" aynı zamanda kinin ve intikamında belgeselidir.

Sürpriz misafirlerin katılacağı Ankara Kitap Fuarında buluşmak umudu ile Sevgi ile kalın...

Yazarın Diğer Yazıları