Hikmet Karaman'dan 'beyinsiz' davası

Hikmet Karaman'dan 'beyinsiz' davası
Kayserispor'u çalıştırırken teknik direktör Hikmet Karaman'a sosyal medya hesabından 'Beyinsiz' diyerek hakaret eden sanık hakkında hapis istemiyle dava açıldı.

Hikmet Karaman''ın Kayserispor''un teknik direktörü olduğu dönemde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın altına Ali D. isimli kişi "Bunun gibi beyinsiz hocalardan artık kurtulmak gerekiyor Türkiye’de" diye yorum yaptı.

Bunun üzerine yapılan şikayetin ardından  Ali D., hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı ve iddianame düzenlendi.

İddianamede kapsamında, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan Ali D. hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kayseri 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davada ifadesine yer verilen Ali D., “Bir futbolsever olarak, yorumumum tek nedeni, futbolumuzun düşmüş olduğu duruma vurgu yapmaktı. Ancak, ‘Beyinsiz’ kelimesini gözden kaçırmışım. Kastım, Hikmet Karaman’ı eleştirmekti. Bu yüzden üzgün ve pişmanım. Kendisiyle bir alıp veremediğim yok” dedi.

Sanık Ali D., önümüzdeki günlerde ilk kez hakim karşısına çıkacak.