Hindistan'da yangın faciası: En az 40 ölü

Hindistan'da yangın faciası: En az 40 ölü
Hindistan, başkenti Yeni Delhi'de yaşanan yangın faciasıyla sarsıldı. 6 katlı fabrikada çıkan yangında ilk belirlemelere göre en az 40 kişi ödü. Hayatını kaybedenlerin, fabrikanın içerisinde uyudukları ve dışarı çıkamadıkları öğrenildi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de altı katlı bir fabrikada çıkan yangın sonucu en az 40 kişi hayatını kaybetti. Arama-kurtarma ekipleri, bu sabah meydana gelen yangın sırasında onlarca işçinin çanta imal ettiği öğrenilen fabrikanın içinde uyuduğunu duyurdu. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yerel medyaya yansıyan haberlere göre; fabrikada çok fazla ham madde vardı ve yangın bu sebeple hızla yayıldı.

Çanta üretimi yapan fabrikanın kentin yoğun nüfuslu ve dar sokaklı bir bölgesinde bulunması da itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini zorlaştırdı.

Yangının çıkış nedenine ilişkin herhangi bir bilgi bulunmazken, Yeni Delhi İtfaiye’sinden bir yetkili, “Şimdiye kadar 50’den fazla insan kurtardık, çoğu dumandan etkilenmişti” dedi.

REUTERS: 43 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Reuters haber ajansı hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde ölü sayısını 43 olarak verdi.

HİNDİSTAN BAŞBAKANI: BU BİR TRAJEDİ

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, korkunç yangının bir trajedi olduğunu belirterek "Umarım yaralılar hızlıca iyileşir" temennisinde bulundu.