Sosyal medya şirketlerine ''Hindistan varyantı'' talebi

Sosyal medya şirketlerine ''Hindistan varyantı'' talebi
Hindistan hükümeti, sosyal medya şirketlerine, yeni tip korona virüsün mutasyona uğramış haline verilen "Hindistan varyantı" ifadelerinin tüm paylaşımlardan kaldırılmasını talep etti. Yapılan açıklamada, Varyantı adının B.1.617 olarak tanımlandığını ve isminin bu şekilde kullanılması gerektiğini belirtildi.

DHA’da yer alan habere göre, korona virüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Hindistan''da hükümet, sosyal medya şirketleri Youtube, Facebook ve İnstagram’a çağrıda bulundu.

TALİMAT GÖNDERİLDİ

Salgınının merkez üssü haline gelen Hindistan''da hükümet, sosyal medya şirketlerine ''Hint varyantı ifadelerini kaldırın" talimatı gönderdi.

''HİNDİSTAN VARYANTI'' İFADESİ KALDIRILSIN TALEBİ

Bilgi Teknoloji Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü''nün (WHO) korona virüsün "Hindistan varyantı" olarak anılan varyantının B.1.617 olarak tanımlandığını ve isminin bu şekilde kullanılması gerektiğini; buna "Hindistan" adının verilmesinin yanlış olduğunu aktardı. Covid-19 virüsünün varyantları, coğrafi olarak ortaya çıktığı yerle anılıyor.

Salgında vaka ve ölü sayısında dünyada ilk sırada bulunan ABD''yi, 26 milyon 289 bini aşkın vakayla Hindistan ve 15 milyon 970 binden fazla vakayla Brezilya izliyor.

Covid-19 kaynaklı can kaybında ise ABD''yi 446 bini geçen ölü sayısıyla Brezilya ve 295 binden fazla can kaybıyla Hindistan takip ediyor.