Hisseler satıldı. Hepsiburada'nın hepsi kimin oldu?

Hisseler satıldı. Hepsiburada'nın hepsi kimin oldu?
2000 yılında kurulan ve Türkiye’nin en önemli e-ticaret platformlarından biri haline gelen Hepsiburada'nın hisseleri Hanzade Doğan Boyner'de toplandı.

Hisseler satıldı. Hepsiburada'nın Hanzade Doğan Boyner'de toplandı

Dünya’dan Kerim Ülker’in haberine göre; Hanzade Doğan, piyasa değeri milyar dolara ulaştığı düşünülen Hepsiburada''nın hisselerini Boyner''de toplandı.

Doğan Ailesi’ne ait hepsiburada.com da bu alanda kritik süreçler yaşadı. 2015’te Dubai merkezli Körfez’in en önemli özel sermaye fonlarından Abraaj Capital yüzde 25’lik hisse aldı. O dönem hepsiburada.com’un değerlemesi 400 milyon dolar üzerinden yapıldı. 2017 yılına gelindiğinde bu kez satış süreci başladı.

Hepsiburada.com’un sahipleri Abraaj ve Doğan Ailesi, şirketin satışını gündeme aldı ve Goldman Sachs görevlendirildi. Satış süreci tamamlanamayınca Abraaj’da yaşanan olumsuzluklar gündeme geldi ve birçok yatırımını vitrine koyan Dubaili fon, hepsiburada.com’daki paylarını ABD’li varlık yönetim şirketi Franklin Templeton’a devretti. ABD’li şirket sahibi olduğu Turkcommerce BV kanalıyla hepsiburada.com’un yüzde 25’ini yönetmeye başladı. Böylece hepsiburada.com’un yüzde 75’i Doğan Ailesi’nin, yüzde 25’i ise ABD’li Templeton’ın oldu.

Ancak hepsiburada. com’da yeni projeksiyon bununla da kalmadı, geçtiğimiz ayın sonunda da hepsiburada.com, ABD’de Nasdaq borsasında halka arz için başvuruda bulundu.

28 Mayıs’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yapılan başvurunun ardından halka arzda şirkete Morgan Stanley, J.P. Morgan, Goldman Sachs, BofA Securities ve UBS Yatırım Bankası aracılık etti.

AİLESİ’NDEN HANZADE DOĞAN BOYNER, HEPSİBURADA.COM’UN TEK SAHİBİ OLDU

Doğan Ailesi ve ABD’li Templeton’un yönetimindeki hepsiburada.com’un sahibi D-Market Elektronik Hizmetler şirketinde bir hisse değişimi gerçekleşti. ABD’li Templeton yüzde 25’lik hissesini sattı ve yatırımdan çekildi. Doğan Ailesi de paylarını aile üyesi Hanzade Doğan Boyner’e devretti.

Dolayısıyla Doğan Ailesi’nden Hanzade Doğan Boyner, hepsiburada.com’un tek sahibi oldu.

Bu yıl 21’inci yılını kutlayan hepsiburada’nın 33 milyon üyesi ve 9 milyon aktif müşterisi bulunuyor. Şirketin değeri de milyar dolar sınırını aşmış durumda.

Templeton önemli bir yatırımından çayrılırken, ABD’de Nasdaq Borsası için bütün hisseler Hanzade Doğan Boyner’de toplanmış oldu.

 

 

İlgili Haberler