Hortumun yeni görüntüleri ortaya çıktı... Ne 2020 yılıymış bu seferde hortum çıktı; 4 sefer görüldü

Hortumun yeni görüntüleri ortaya çıktı... Ne 2020 yılıymış bu seferde hortum çıktı; 4 sefer görüldü
Meteoroloji ve AKOM’un sağanak yağış uyarısının ardından İstanbul’da hortum dehşeti yaşandı. O anlar kameralara yansırken, İstanbul'da sağanak yağışın akşam 19.00'a kadar aralıklarla etkisini göstereceği belirtildi.

Meteoroloji ve AKOM İstanbul'u etkili olacak olan şiddetli ve gök gürültülü yağmur konusunda dün sarı alarm vermişti. Yapılan uyarıların ardından İstanbul'da özellikle boğaz çevresinde bulunan ilçelerde sağanak etkili oldu.

İSTANBUL’DA KORKUTAN HORTUM

Sağanak yağışın ardından İstanbul’un çeşitli bölgesinde ise hortum oluştu. Mega kentin bazı kesimlerinde de dolu yağışı etkili oldu. Çatalca’da hortumu gören ve cep telefonları ile kaydeden vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

ETKİSİNİ DEVAM ETTİRECEK

Öte yandan Meteoroloji uzmanlarının aktardığı tahminlere göre; İstanbul'daki sağanak yağış akşam saat 19.00'a kadar aralıklarla etkili olacak.

0171dcd05333c8babf8da88815333ce8-001.jpg100bbde247c0b5e2b94d0c0dea32f798-001.jpg2-kapak.jpg

25 İL İÇİN 'SARI KOD' UYARISI

Kuvvetli yağışın beklendiği iller şöyle sıralandı: Ankara, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce.

YAĞIŞLAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

24-012.jpg25-007.jpg28.jpg

 

AFAD’DAN UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), hortum sırasında alınacak önlemler konusunda bazı uyarılarda bulundu.

AFAD'ın yaptığı uyarıda şu ifadeler yer aldı:

"Hortuma yakalanırsanız, iç alandaysanız sığınağa yada penceresiz odalara sığınarak başınızı ve boynunuzu kollarınızla koruyun. Vücudunuzu battaniye ya da kalın örtülerle koruyun. Pencere bulunan bir odaya sığındıysanız pencereleri kapalı tutun. Yüksek katlı binadaysanız alt katlara geçin. Dışarıdaysanız sığınacak güvenli bir yer arayın. Uçuşabilecek parçalara karşı başınızı koruyun. Köprü ve üst geçitlerden uzak durun."