Huawei, küresel akıllı telefon pazarından çekilecek mi?

Huawei, küresel akıllı telefon pazarından çekilecek mi?
ABD yaptırımlarının gölgesinde faaliyetlerini sürdüren Huawei, küresel akıllı telefon pazarından çekilecek mi?

Huawei: Küresel akıllı telefon pazarından çekilmeyeceğiz

ShiftDelete''den birkaç yıl öncesine kadar akıllı telefon ve telekomünikasyon gibi sektörlerde ön plana çıkan Huawei, eski günlerini adeta mumla arıyor. 2019’da Çin devleti ile doğrudan bağlantısı olduğu ve ABD güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle kara listeye alınan şirket, yıkıcı yaptırımlara maruz kalarak hem Çin hem de küresel pazarlarda eski gücünü büyük ölçüde kaybetti.

Huawei’nin uzunca bir süredir yaptırımlar nedeni ile küresel akıllı telefon pazarından çekileceğine yönelik iddialar vardı. Peki şirket gerçekten böyle bir karar alacak mı? Huawei dönüşümlü CEO’su Guo Ping, MWC 2022’de açıkladı.

Huawei: Küresel akıllı telefon pazarından çekilmeyeceğiz

Counterpoint Research ve Canalys gibi sektör araştırma firmalarına göre, sektördeki pazar payını rakip üreticilere kaptıran Huawei, vitesi artırarak karar verdi ve yaptırımların yaralarını sarabilmek için yeni stratejiler belirledi.

Bu kapsamda MWC 2022’de şirketin gelecek planları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Huawei dönüşümlü CEO’su Guo Ping, şu ifadeleri kullandı;

Huawei, her zaman küreselleşmeye bağlı kalacak ve bundan hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Kısacası küresel pazarlardan çekilmeyeceğiz. Müşterilerimiz de hedeflediğimiz başarıya ulaşabilmemiz için bizlere sonuna kadar yardımcı olacaklardır.

Bundan böyle donanım ve yazılımın yanı sıra yeni teknolojilerle de şirketin stratejik yatırımlarını artıracağız. Bu durum yavaş yavaş rekabet gücümüze de yansıyacak.

Hatırlanacağı üzere Huawei, ABD’ye olan bağlılığını minimuma indirmek için HarmonyOS işletim sistemi dahil olmak üzere birçok hamle yaptı. Hatta yonga seti gibi donanımlarda daha fazla sıkıntı yaşamamak adına son dönemde çip yatırımlarını da büyük ölçüde artırdı.