"Hukuk siyasetin cenderesi altındadır"

"Hukuk siyasetin cenderesi altındadır"
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde, yargı sistemine ilişkin eleştirilerde bulundu. Bahşi, "Hukuk siyasetin cenderesi altında bulunuyor" ifadelerini kullandı.

TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinin Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi ve Hakim ve Savcılar Kurulu bütçesi oturumunda konuşan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, "Hukuk siyasetin aracı haline getirilmiştir. Hukuk, siyaseti sınırlamıyor tersine hukuk siyasetin cenderesi altında bulunuyor" dedi.

Bahşi'nin açıklamaları şöyle:

"Biraz önce gazeteci bir arkadaşım aradı dedi ki: “Ülkede adalet mi var ki bütçesi olsun, sen ne üzerine konuşacaksın?” ben umudumu kaybetmek istemiyorum. Ülkemizde her şeyde olduğu gibi adalet ve hukuk da günden güne gerilemektedir. Hakim ve savcılar temel hak ve hürriyetleri koruyan değil, müdahale eden haline getirilmiştir.

Anayasa Mahkemesi iktidarı sınırlandıran değil, tam tersine onu güçlendiren bir organ haine gelmiştir. Kısacası hukuk siyasetin aracı haline getirilmiştir. Hukuk, siyaseti sınırlamıyor tersine hukuk siyasetin cenderesi altında bulunuyor. Anayasa ve kanunlardaki kurallara bakmak karşılaşılan hukuki sorunun nasıl çözümleneceği konusunda bir fikir vermiyor. AYM kararları Anayasaya değil bir takım hukuk dışı faktörlere bağlı. AYM’nin ne karar vereceğini hukuk profesörleri değil gazeteciler daha iyi tahmin eder hale geldi."