Hükümete yakın medya sessiz kaldı!

Hükümete yakın medya sessiz kaldı!
31 Mart seçiminde YSK’nın yayın yasağı kalkmadan ilk sonuçları paylaşan hükümete yakın medya, İstanbul seçiminde ise sessizliğe büründü.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

YSK’nın kararı ile İstanbul’da yeniden yapılan büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde oy sayımının bitmesinin ardından oy sayım işlemleri devam ediyor. Ortaya çıkan ilk sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’ın önünde 613 bin oy farkla önde bulunuyor.

YSK’nın yayın yasağı devam ederken hükümete yakın medya sessizliğini koruyor. 31 Mart seçiminde YSK’nın yayın yasağı kalkmadan ilk verileri paylaşan ve Cumhur İttifakı’nın adaylarını önde gösteren hükümete yakın medya, İstanbul seçiminde ise sessizliğe büründü.  Bu durumun Ekrem İmamoğlu’nun yarışı önde götürmesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

ANKA Haber Ajansı’ndaki verilere göre sandıkların yüzde 68’i açılırken Ekrem İmamoğlu’nun oyu yüzde 55,6 olarak görülürken, Binali Yıldırım’ın oyu ise yüzde 44, 94 oldu. Aradaki oy farkının ise 602 bin olduğu açıklandı. Anadolu Ajansı’nın ise henüz veri paylaşmadığı öğrenildi.