Hull City kaçıncı ligde? Hangi ligde oynuyor?

Hull City kaçıncı ligde? Hangi ligde oynuyor?
TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, uzunca bir süredir peşinde olduğu Hull City takımını resmen satın aldı. Bu haber İngiltere basınında geniş yer bulurken Ilıcalı’da sonunda hayalini gerçekleştirmiş oldu. Peki ama Hull City kaçıncı ligde?

Ünlü televizyonculardan biri olan TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı sonunda en büyük hayalini gerçekleştirerek İngiliz takımlarından Hull City’i resmen satın aldı. Daha öncesinde geçtiğimiz sene Ekim ayında İngiliz futbol takımı Hull City’yi satın almak üzere takımın Mısırlı sahibi Assem Allam ile 30 milyon sterlin varılan anlaşmanın detayları da ortaya çıktı.

EFL Championship’de boy gösteren Hull City, Acun Ilıcalı’nın kulübü satın alma işlemlerinin tamamlandığını ve devir teslim prosedürlerinin İngiltere Futbol Ligi tarafından onaylandığını resmen duyurmuş oldu.

Acun Ilıcalı’nın Hull City’yi satın alması, Allam ailesinin 11 yıldır süregelen tartışmalı yönetimine de son verdi. Ilıcalı ve Allam arasındaki anlaşmanın tutarının 24 milyon euro olduğu ve takım üzerinde tam ve tek yetkili konumuna geçen kişinin de Acun Ilıcalı’dır yorumları yapıldı.

Acun Ilıcalı, "Bugün en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdiğim için mutluyum. Hull City ile güzel bir yolculuğa başlıyoruz. Taraftarlarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz çok büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Bu süreçte gösterdikleri dostluk ve samimiyetten dolayı Allam ailesine teşekkür ediyorum. Bu güzel şehrin muhteşem taraftarlarıyla başarıya ulaşacağımıza inanıyorum." açıklamasını yaptı.