Hulusi Akar'dan flaş açıklama. Türkiye Afganistan'da kalacak mı

Hulusi Akar'dan flaş açıklama. Türkiye Afganistan'da kalacak mı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile Afganistan görüşmelerinin devam ettiğini ve şu an için alınmış bir karar olmadığını belirtti.

Türkiye Afganistan'da kalacak mı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 3. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü''nde gerçekleştirilen Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni''ne katılarak konuşma yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hassas Güdüm Kiti-82 (HGK) Teslimat Töreni''nde açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, Afganistan''daki süreçle ilgili ABD''den teknik heyetin Türkiye''ye geldiğini söyledi. Bakan Akar, "Teknik heyet geldi. Şu an için alınmış bir karar yok. Mevcut personel dışında bölgeye giden personelimiz bulunmuyor." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hassas Güdüm Kiti-82 (HGK) Teslimat Töreni''nde ABD ile yapılacak Afganistan görüşmelerine ilişkin önemli ifadeler kullandı. Bakan Akar, "Teknik heyet geldi. Şu an için alınmış bir karar yok. Mevcut personel dışında bölgeye giden personelimiz bulunmuyor." dedi.

Bakan Akar, komşu ülkelerle bölgenin kaynaklarının hakça paylaşılarak kullanılması gerektiğini vurguladı, Yunanistan''ın provokatif adımlarını eleştirdi. Akar, "Kimsenin toprağında gözümüz yok. Ancak Kıbrıs dahil haklarımızı korumakta da azimliyiz, kararlıyız, muktediriz" ifadelerini kullandı.