Hulusi Akar'ın bundan haberi yok mu?

Hulusi Akar'ın bundan haberi yok mu?
İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından yürütülen TSK’daki FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturmada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’ne bilgi amaçlı 78 yazı gönderdiği öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen TSK’daki FETÖ yapılanması soruşturmasında, savcılığın Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne 78 yazı gönderip 300 dosya ve 200 asker hakkında bilgi istediği ortaya çıktı. Ancak Genelkurmay bu taleplerin hiçbirine yanıt vermedi.

Habertürk’ten Neşet Dişkaya’nın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişimini tetikleyen ve İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından yürütülen TSK’daki FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturmada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’ne bilgi amaçlı 78 yazı gönderdiği öğrenildi. İçinde İzmir’de yürütülen ‘Askeri Casusluk kumpası’ soruşturması da olmak üzere 300’e yakın dosya ile 200 asker hakkında istenilen belgelerin bulunduğu yazılara, dönemin Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirleri Muharrem Köse ile Hayrettin Kaldırımcı tarafından cevap verilmemesi üzerine, ‘TSK’daki FETÖ yapılanması ile ilgili 2. dalga operasyon’ için düğmeye basıldığı ortaya çıktı. Temmuzun son haftasında operasyon için planlama yapılmaya başlandığı öğrenildi.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan operasyon üzerine, TSK’daki “Altın nesil” denilen adamlarını kaybetmek istemeyen FETÖ’nün, 15 Temmuz’da darbe girişimini gerçekleştirdiği öne sürüldü. Darbe girişiminden sonra, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gönderdiği 78 yazıya cevap vermeyen dönemin Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirleri Muharrem Köse ile Hayrettin Kaldırımcı ise tutuklandı.

LİSTEDEKİ DARBECİLER

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TSK’daki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonu ise darbe girişimi nedeniyle ancak 26 Temmuz’da yapıldı ve 65 asker hakkında gözaltı kararı verildi. 65 askerden 15’i gözaltına alındı. Gözaltı listesinde darbe girişiminden tutuklanan; Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol, Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Ordu Harekât Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, 8. Kolordu Komutanlığı’nda görevli Kurmay Albay Abdullah Bayram ile 9 general ve subayın da bulunduğu belirlendi.