Hülya Avşar bile simidin yeni fiyatına isyan edecek

Hülya Avşar bile simidin yeni fiyatına isyan edecek
İstanbul’da 2,5 liraydı. Önce 3,5 lira oldu, Şubat’ta 4 Mart’ta ise 5 liraya çıkması bekleniyor. Kısacası simit-çayda hesap şaştı. Ankaralı simitçiler İstanbul’dakilerden önce davrandı zam istedi. Hülya Avşar’ın “gerekirse simit yiyeceğiz, bugünleri atlacağız” sözleri tepki çekmişti. Hal böyle olunca o simidi de yiyemeyeceğiz gibi gözüküyor.

Kendini kaz yemeye verecek

Simit yine zamlanıyor mu? Fiyatı 2,5 liraydı. İstanbul’daki halk ekmekten o fiyata 2 ekmek alınıyordu. Simit önce 3,5 lira oldu, yeni zam yolda. Şubat’ta 4 lira Mart’ta ise 5 lira olması bekleniyor. Nedeni ise artan maliyetler. Bu zam talebinde bulunan İstanbullu simitçiler değil. Ankara’daki simitçiler.

Zam için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine yazı yollandı. O yazıda 50 kiloluk bir çuval unun 390 liraya çıktığı, 25 kilogramlık susamın ise 850 lira olduğu belirtildi. Yazıda Elektrik, yakıt, personel ve kira artışları kaydedilerek, zam istendi. Simit, açma ve poğaca’nın 4 liraya çıkarılması talep edilen yazıda “Pandemi sürecinin maddi-manevi yorgunluğu, dolar kurunun aşırı değişkenlik göstermesi ve elektrik, su, doğalgaz, personel, kira giderleri ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar sebebiyle esnafımızın zor şartlarda faaliyet gösterdiği de göz önünde bulundurularak, yeniden fiyat listesinin tespit edilmesi zorunluluğu olmuştur” denildi.

Simit önce 4 liraya sonra da 5 liraya çıkartılması talep ediliyor. Kısacası simit de yiyemeyeceğiz.Hülya Avşar’ın tepki çeken”gerekirse simit yiyeceğiz, bugünleri atlacağız” sözleri akıllara geliyor ama bu gidişle o simidi de yiyemeyeceğiz galiba.

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş ANKA’ya öğleden sonra yaptığı açıklamada Başkent’te 3 liraya satılan simide 1 lira daha zam yapma kararı aldıklarını söyledi.

 

 

İlgili Haberler