İBB Meclisi'nden Ekrem İmamoğlu'nun bütçesine kısıtlama!

İBB Meclisi'nden Ekrem İmamoğlu'nun bütçesine kısıtlama!
İBB Başkanlığı’nın salgın ile mücadele çalışmaları kapsamında bütçede meydana gelen dengesizliği gidermek için İBB Meclisi’nden talep ettiği 4.2 milyar TL’lik borçlanma yetkisi AKP engeline takıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni tip korona virüs ile mücadele nedeniyle bütçede meydana gelen dengesizliği giderme, borçlanma ve sosyal yardımları artırma gündemiyle toplandı.

Korona salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısı, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlemelerle yapıldı.

İMAMOĞLU’NUN 4.2 MİLYARLIK BORÇ TALEBİ 648 MİLYON LİRAYA DÜŞÜRÜLDÜ!

Köprü, kavşak inşaatları, atık yakma ve enerji tesisleri, termal bertaraf tesisi ile kentsel dönüşüm projeleri ve yeni yatırımlar için 2 milyar 225 milyon TL iç borçlanma teklif edildi.

Meclis’te çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubunun önerisi ile bu rakam 400 milyon TL'ye düşürüldü. Salgınla mücadele çalışmaları kapsamında da 2 milyar 50 milyonluk borçlanma talebi yine AKP grubu tarafından 248 milyon liraya indirildi. İBB Başkanlığı'nın toplam 4.2 milyar liralık borçlanma talebi, AKP tarafından 648 milyon TL'ye indirildi.

imamoglu-sozcu13.jpg

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP grubunu olağanüstü koşullara rağmen siyasi kararlar aldığı için eleştirerek “2020 yılında 4.3 milyar liralık bütçe açığı tahmin edildi ve bu borçlanma kalemi oybirliği ile geçti. Her şey normal gitseydi İBB'nin 4.3 milyar borca ihtiyacı vardı. Biz de bu yetkiyi kullanma arzusunda olduk. Salgının İBB bütçesine etkisi 6.5 milyar TL civarında. Kimseden sadaka istemiyoruz” dedi.

20200511-2-42378963-54803556-web.jpg

 “Kapıda bizi çantası ile bekleyen bir finans kuruluşu yok” diyen İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece bugünkü finansmanı yürütmüyoruz, geçmişteki borçları da ödüyoruz. Tarihi bir karar alıyorsunuz. Gönül isterdi ki bugün alınan kararlar siyasi bir karar olmasın. Ama bunun adı siyasi karardır. Geçmişte süreci borçla yönetmenin bedelini bu yıl ödüyoruz. Ama merak etmeyin biz İBB'yi kurtaracağız”