İBB o vakıf için de harekete geçti. AKP döneminde bedelsiz verilmişti

İBB o vakıf için de harekete geçti. AKP döneminde bedelsiz verilmişti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müfettişleri, AKP döneminde eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere İlim Yayma Vakfı’na tahsis edilen 15 bin metrekarelik arazinin tahsis amacına aykırı kullanım yaptığını ortaya çıkardı.

İBB müfettişleri yeni dosyalar üzerindeki çalışmaya devam ediyor. TÜGVA''nın tahliye edilmek istendiği Adalar iskelesinin ardından bir gelişme de İlim Yayma Vakfı''na tahsis edilen 15 bin metrekarelik araziyle ilgili gerçek ortaya çıktı.

25 YILLIĞINA TAHSİS

Müfettişler, 2017''de Pendik''teki İBB''ye ait 15 bin metrekarelik arazinin, eğitim ve sosyal hizmet projelerinde kullanılmak üzere 25 yıllığına İlim Yayma Vakfı''na bedelsiz olarak tahsis edildiğini ancak tahsis amacına aykırı kullanım yapıldığını gün yüzüne çıkardı.

TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu İlim Yayma Vakfı’nın 9 Kasım 2021''de taşınmazın 7 gün içinde boşaltılarak İBB''ye teslim edilmesi için ihtarname ve tebligat gönderildi.

İLİM YAYMA VAKFI''NDAN KİMSE YOK

Tesiste havuzun korona virüs nedeniyle kapalı olduğu, tenis kortları, basketbol sahası ve kütüphane bölümünün tadilat nedeniyle faal olmadığı sadece fitness salonunun açık olduğu öğrenilirken, fitness salonunun 300 üyesinin bulunduğunu ve İlim Yayma Vakfı''na mensup hiçbir öğrencinin tesisten faydalanmadığını ifade edildi.

İlgili Haberler