İBB'nin kayıp araç filosu bulundu

İBB'nin kayıp araç filosu bulundu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından gündeme getirilen İBB'ye ait kayıp araç filosunun bir kısmı Sakarya'da ortaya çıktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye için kiralanmış ve belediyede olmayan araçların belediyeye iade edilmesi gerektiğini, aksi halinde yasal işlem yapacağını açıklamasının ardından gözler İBB envanterindeki araçlara çevrildi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener daha önce yaptığı bir açıklamasında, 'şu ana kadar yapılan incelemeler sonucunda sadece 6000 civarında İBB'ye ait lüks aracın kayıp olduğunu ve bu araçların kimlere verildiğinin dahi belli olmadığını ifade etmişti.

Herkes dikkatini özellikle AKP'nin teşkilatlarında görev yapıp, İBB'den kendisine araç tahsis edildiği iddia edilen kişilerin kullandığı binek araçlara çevrilmişken İBB'ye ait iş araçlarından bir kısmı ise Sakarya'da ortaya çıktı…

“23 HAZİRAN AKŞAMI ARAÇLAR AKTARILDI”

gazzetta9'dan Celal Eren Çelı̇k'in haberine göre; seçim akşamı İstanbul'dan ayrılan İBB'ye ait araçlardan büyük bölümü Sakarya'nın AKP'li Erenler Belediyesi'nin asfalt şantiyesine çekildi.

İki gün burada kalan araçlar daha sonra Sakarya'nın merkez ilçelerine dağıtıldı. Dağıtılan araçlardan bazıları Serdivan Belediyesi'ne ait şantiye şefliğine ait arazinin uzak bir bölümüne park edildi.

Diğer ilçelerde de araçların gözden uzak yerlere çekilmiş ve üzerlerindeki İBB ibarelerinin sökülmüş olduğu belirlendi.

Haberde yer alan videoda araçların plakaları ise açıkça görülüyor.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

“İstanbul'un bu yanını hiç bilmiyorduk. Meğerse İstanbul seçiminin iptal sebebi duygusalmış. 6000 araba kayıp, hem de şoförlü ve benzinli kayıp. O Ensar'ı da bir bütün olarak düşünün bütün bu vakıflara 850 milyon para gitmiş. Bu paralar size ait, size hizmet için ayrılmış. Paranın 18 günde nereye gittiğini öğrenmiş olduk. Bunu vermemek için her şeyi yapacaklar.”