İBB'ye iki bakanlıktan Hamidiye boykotu

İBB'ye iki bakanlıktan Hamidiye boykotu
Geçtiğimiz günlerde İBB'ye ait Hamidiye su ile sözleşmesini sonlandıran THY'ye, iki bakanlık, Milli Saraylar İdaresi ve Vakıfbank’ın da dahil olduğu iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) el değiştirmesinin ardından belediyeye ait Hamidiye suyuna boykot uygulayan kamu kuruluşlarına yenileri ekleniyor. İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, 'Kültür ve Sanayi Bakanlıkları ile Milli Saraylar İdaresi ve Vakıfbank’ın da Hamidiye ile olan sözleşmelerini sonlandırdığını' açıkladı.

RS FM’de soruları yanıtlayan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Hamdiye’ye iki bakanlık, Milli Saraylar ve Vakıfbank’ın da boykot uyguladığını ilk kez bildirdi. Balyalı, kamu kurumlarının Hamidiye ile sözleşmelerini Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesi sonrası sonlandırdığının altını çizdi. Balyalı şöyle konuştu:

"BAKANLIKLAR DA ALMIYOR"

“Bu İmamoğlu’na karşı bir can acıtma operasyonu. Birçok kamu kuruluşu Hamidiye ile ilişkisini ya sözleşmesi bittiği için ya da sözleşmesinin ortasındayken sonlandırdı. Bunun tek sebebi Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı olmasıdır. Yıllar boyunca Hamidiye suyu almışlar. Seçimle birlikte sihirli değnek değmiş Hamidiye’den vazgeçmişler. Bunun başka bir gerekçesi yok. 250’den fazla çalışan var. 1902 yılından beri su üretiyor. İstanbul için de çok ciddi bir değer. Temiz ve kaliteli su sunan bir kuruluş. Mesela Kültür Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Milli Saraylar vazgeçti Hamidiye almaktan. Vakıfbank su almayı bıraktı. Bunun negatif bir kampanya olduğundan başkası aklımıza gelmiyor.”

İlgili Haberler