'Akıllı ol Başbakan yoksa aklını alırlar'

'Akıllı ol Başbakan  yoksa aklını alırlar'
'Akıllı ol Başbakan yoksa aklını alırlar'

MHP liderinden çok sert uyarılar:

MHP liderinden çok sert uyarılar:
Gençlere TOMA
ve şiddet aracıyla
karşı konulması
büyük utançtır


Akıllı ol; yoksa
Türk milleti, Türk
gençliği senin
aklını başından
almasını çok
iyi bilecektir...



Türkiye’nin rotası terse döndü
MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında Gezi olaylarını değerlendirdi, Başbakan ve AKP iktidarına yönelik çok sert açıklamalar yaptı. İşte Bahçeli’nin mesajları: Bozgunculuk AKP’nin ham maddesi. Başbakan ve hükümeti, Gezi buhranını artırmak için elinden geleni yapmıştır. Rest çeken meydan okuyan tutumlar Türkiye’nin rotasını terse döndürmüştür.


Herkes suçlu, onlar ‘ak’ kaşık!

Sankİ Türkiye’de hükümete karşı haksız tutum sergilenmiştir. Suçlu ve suçlanan hep başka yerde aranmaktadır. AKP hükümeti sütten çıkmış ak kaşıktır. Taksim merkezli hadiseleri anlamak istemeyen Erdoğan, Türkiye’yi bundan sonra nasıl yönetecektir. Demokrasi çağrılarına kulak tıkayan, baskı ve zulümde rekorlar kıran Başbakan gönülleri nasıl tamir edecektir.


Toplumsal barış, yara aldı...
Gezİ’deki teröristlerle mücadele edilmeli ama masum vatandaşları aynı kefeye sokmak Esad kopyası olmaktan başka bir şey olmayacaktır. Başbakan demokrasiden sıfırı tüketmiştir. Düne kadar şikayet ettikleri askeri bile devreye sokacaklarını söyleyen yetkililer şuurlarını yitirmişlerdir. Erdoğan, Gezi Parkı’ndan vatandaşlarımıza laf söyleyeceğine bölücülere söz söylesin!



Bahçeli: Akıllı ol yoksa
aklını başından alırlar!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirirken, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirerek, “Akıllı ol, yoksa aklını alırlar” dedi. MHP lideri, Erdoğan ve hükümetinin Gezi Parkı buhranını kışkırtmak için elinden geleni yaptığını, Başbakan’ın en tabii hak ve beklentilerin seslendirilmesini kendisine ve hükümetine kurulan bir tuzak ve komplo olarak kabul ettiğini dile getirdi. Bahçeli, “Bozgunculuk AKP’nin ham maddesi. Rest çeken, meydan okuyan tutumlar, Türkiye’nin rotasını terse döndürmüştür” diye konuştu. Bahçeli şunları söyledi: “Sanki Türkiye’de hükümete karşı haksız bir tutum sergilenmiştir. Suçlu ve suçlanan hep başka yerde aranmaktadır. Sanki, AKP hükümeti sütten çıkmış ak kaşıktır. Taksim merkezli hadiseleri anlamak istemeyen Erdoğan, Türkiye’yi bundan sonra nasıl yönetecektir. Demokrasi çağrılarına kulak tıkayan, baskı ve zulümde rekorlar kıran Başbakan gönülleri nasıl tamir edecektir. Ülkemizi fırsattan istifade ederek anında cepheleştiren Başbakan’ın, herkesi kucaklaması nasıl ve hangi yollarla sağlanacak?”

Utanç vesikası
Gezi Parkı olaylarının zaten hasarlı olan demokrasi için yeni bir kırılma olduğunu ileri süren Bahçeli, yıllardır süren haksızlıklara, hukuksuzluklara, zorbalıklara reaksiyon gösteren masum vatandaşlara ve gençlere TOMA’larla biber gazlarıyla ve örneklerine üçüncü dünya ülkelerinde rastlanan envai çeşit şiddet araçlarıyla karşı koyulmasının Türkiye adına utanç vesikası olduğunu söyledi. Düne kadar şikayet ettikleri askeri bile devreye sokacaklarını açıklayan bazı hükümet üyelerinin, ateşle oynadıklarını göremeyecek kadar şuurlarını kaybettiklerini iddia eden Bahçeli, şunları söyledi: “Gezi’deki teröristlerle mücadele edilmeli ama masum vatandaşları aynı kefeye sokmak Esad kopyası olmaktan başka bir şey olmayacaktır. Başbakan demokrasiden sıfırı tüketmiştir. Darbe davalarıyla, Türkiye’nin bağırsaklarını temizlediğini iddia eden malum Başbakan Yardımcısı, ‘Burası dingonun ahırı değil, hukuk devletidir’ diyerek herkese gözdağı vermiştir. Askerimizi, bölücü katillerin önünden çekip de Taksim’e indirme planları ve masum vatandaşlarımızla karşı karşıya getirme niyetleri en vahşi dingoluk değil midir? 3 Haziran’da yurt dışına çıkan Başbakan Erdoğan’ın yerine vekalet eden bu şahıs, o günlerde kimlerden ve niçin özür dilemiştir?”

Yakasına yapışırız
“Erdoğan, Gezi Parkı’ndan vatandaşlarımıza laf söyleyeceğine bölücülere söz söylesin” diyen Bahçeli, şöyle devam etti: “Başbakan Erdoğan eğer PKK’ya ve İmralı canisine sözde Kuzey Kürdistan konusunda açık çek vermişse, eğer Türk milletini meşgul ederek PKK’ya ve siyasi bölücülere alan açmışsa, eğer Türkiye’nin ve Türk milletinin mahvına neden olacak vaatleri peş peşe sunmuşsa, değil bu dünyada, mahşerde bile olsa yakasından tutmazsak namerdiz. Sayın Başbakan, Milliyetçi Hareket henüz son sözünü söylemedi derken şaka yapmadık. Henüz her şey bitmedi derken de laf olsun diye konuşmadık. Akıllı ol, yoksa Türk milleti ve Türk milliyetçileri senin aklını başından almasını çok iyi bilecektir.”



O bayrakla ilgili suç duyurusu
MHP, AKP’nin 15 Haziran’da Sincan’da yaptığı mitingde, partisinin bayraklarının açılmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu  MHP’nin Avukatı Hamit Kocabey, suç duyurusu dilekçesini, TMK’nın 10. maddesiyle görevli Başsavcıvekilliği’ne verdi. Dilekçede, şu ifadeler yer aldı: “Uygulanan yanlış politikalarla, özellikle açılım ve yıkım süreci ile MHP ve AKP tabanı arasında oluşan gerginliğin, bu mitingde açılan bayraklarla çatışmaya neden olması, bu olmazsa da MHP’nin Gezi Parkı olayında siyasi iktidarla birlikte saf tuttuğu yansıtılarak, mevcut kargaşaya MHP’nin de katılarak ülkenin kaosa, kargaşaya sürüklenmesi hedeflenmiştir.”