İçişleri Bakanı Soylu'dan 29 Ekim ve 10 Kasım töreni açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu'dan 29 Ekim ve 10 Kasım töreni açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki eylem yasağıyla ilgili olarak, "Gösteri yasağını 29 Ekim ve 10 Kasım'la ilişkilendirilmesi abesle iştigaldir" ifadelerini kullandı.

Başkent Ankara'da 30 Kasım'a kadar gösteri ve yürüyüşlerin yasaklanması tartışma konusu olmuştu. Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, o tartışmalara son noktayı koydu. Bakan Soylu şunları söyledi: "Dönem dönem tedbirler alırız. Bir taraftan güvenlik kuvvetlerimizin çabaları diğer taraftan terör örgütleriyle mücadele etmesi elbette yapılabilmeli. Resmi törenlerin organizasyon ayrı bir süreçtir. Bu kadar önemli bir süreç içerisinde yürürken özellikle sorumluluk sahiplerinin biraz daha duyarlı olmasını isterim. Etkinlik yasağının ne 29 Ekim'le ne 10 Kasım'la ilişkilendirmek abesle iştigaldir. Bu konuda herkesten hassasiyet bekliyorum. İptal söz konusu değil. 10 Kasım ve 29 Ekim'de vatandaşlarımız Anıtkabir'i ziyaret edebilir."

ANITKABİR'DE KEŞİFLER YAPTIĞI DOĞRU

Ankara'da sabaha karşı düzenlenen ve bir IŞİD üyesi canlı bombanın öldürüldüğü operasyonla ilgili de konuşan Bakan Soylu, "Öncelikle vali beyimizi tebrik ediyorum. Bir IŞİD mensubunu etkisiz hale getirdiler. Operasyonlarımız devam edecek. Onun için burada hem sayın valimizin söylediği Eski Meclis Binamızda hem de Anıtkabir'de keşifler yapıldığı doğrudur. Önümüzdeki günlerde valimiz basınla ve kamuoyu ile paylaşacaktır.