“Buğra Kavuncu’nun korumasını neden kaldırıyorsunuz” diye sorulmuştu... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne cevap vermişti

“Buğra Kavuncu’nun korumasını neden kaldırıyorsunuz” diye sorulmuştu... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne cevap vermişti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun korumalarını neden kaldırdığını Meclis'te açıklamıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 2 yıl önce Meclis''te Kavuncu ve Kaftancıoğlu''nun korumalarının neden kaldırıldığına dair Bakan Soylu''nun yanıtlaması için soru önergesi vermişti. 

22 Kasım''da Meclis''te Antmen''in sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, "Konunun gizliliği" şeklinde cevap vermişti.

Kavuncu''ya  saldırının ardından koruma tartışması yeniden gündeme geldi. 

CHP''li Antmen, 2 yıl önce verdiği soru önergesini paylaşarak şu notu düştü: "2019''da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''ya, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu''nun korumalarının neden kaldırıldığını sorduğumda yanıt olarak "Konunun gizliliği" demişti. Neymiş bu "gizlilik" Anlat da öğrenelim!" 


 

KORUMA ÇEKİLMİŞTİ

Saldırı sonrası kanala dönüp Can Coşkun’un sunduğu Haber Masası programına katılan Buğra Kavuncu, şunları söyledi: “İpek hanımla yaklaşık bir saat süren bir canlı yayınımız vardı. Alçakça bir saldırı. Kaçtı tabii. Arkadaşlarımız yakalamak için çaba gösterdiler. Münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım. Naif bir insanım yapı olarak. Zaman zaman arkadaşlarımız eleştirmiştir. Korumalarım vardı. O korumaları da biz talep etmemiştik. Açıklanmayan bir sebeple de korumalarımız alındı yerel seçimlerden sonra. Bunlar daha iyi günleriniz lafının bir Cumhurbaşkanı tarafından söylendikten sonra nelere yol açacağı düşünülmeli”.

 

 

İlgili Haberler