Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nuntanıttığı"Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması vatandaşlardanyoğun ilgi gördü.
Hizmete girdiği 21 Eylül 2020 Pazartesi'den itibaren uygulamadan 5 günde 120 bin 695 vatandaş yararlandı.

EHLİYET TAŞIMAYA GEREK KALMIYOR
Uygulamayla yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çiplikimlikkartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların yanlarında sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor.
Yeni tip sürücü belgesine sahip olanlarkimlikkartlarıyla nüfus müdürlüklerine başvurduklarında ya dakimlikkartı değiştirmek için nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabiliyor.
Sürücü belgesi bilgisinikimlikkartına yükletmek isteyenler, nüfus müdürlüklerine,Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ)Çağrı Merkezi Alo 199 veya "https://randevu.nvi.gov.tr" sitesinden randevu alarak başvuru yapabiliyor.
(AA)