İçişleri Bakanlığı halka açık sahili Emniyet’e verdi. Tel örgülerle çevirdiler

İçişleri Bakanlığı halka açık sahili Emniyet’e verdi. Tel örgülerle çevirdiler
Muğla Fethiye’de halkın ve turistlerin yaşam alanı içerisindeki Fethiye körfezine hakim Petrol Ofisi mevkii diye bilinen yaklaşık 2 kilometrelik kıyı alanı tel örgülerle çevrildi.

Odatv’den Murat Sökdü’nün haberine göre halka açık kıyı alanları, İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi. “İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiştir” tabelasının yer aldığı kıyı alanları Fethiye körfezinin stratejik önemi açısından da büyük önem taşıyor.

Yarımadalara ve dünyaca ünlü koylara giden güzergah yolu üzerindeki alanlara sahip kıyı bölgelerinde ne gibi bir proje uygulanacağı hakkında ise yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmıyor.

Petrol ofisi mevkii diye bilinen yaklaşık 2 kilometrelik kıyı alanının tel örgülerle çevrilerek vatandaşlara kapatılmasına yöre halkı da tepki gösterdi.

Kıyı kenar çizgisinde önceden vatandaşların kullanımında olan sahilin ne olacağı ise şimdilik belirsiz.

ANAYASA, “KAMU YARARI GÖZETİLİR” DİYOR

Peki halkın tepkisini çeken bu uygulamaya Anayasa ne diyor?

Anayasa’nın kıyıdan yararlanma başlıklı 43. maddesinde, “Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Deniz, göl ve akarsu kıyılarıyla, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir” deniliyor.

İlgili Haberler