İktidar amigosu objektif olur mu?

Bütün kanallar Baro Başkanlarının yürüyüşü polemiğine ve yeni Baro Yasası tartışmalarına kilitlenmişti. Garibime giden CNNTürk'de Başak Şengül'ün yönettiği "Akıl Çemberi"nde kimlerin ağırlandığıydı.

Şimdi dikkat edin Av. Mehmet Sarı ve Av. Derya Yanık... Kafalarını tahmin edebildiğiniz bu kişilerden objektiflik beklemek mümkün mü?

Programda fikirlerini ortaya koyacak ve gerçekleri deklare edecek iki isim vardı. Doç. Dr. Can Kakış'ın ve Prof. Dr. Ümit Kocasakal'ın ötekiler yanında çok tarafsız kabul edilmesi mümkün.

**

NTV'nin Siyasi İşler'inde hep aynı temada konuşmalara tanık olduk. Ahmed Arpat  mükemmel moderatörlük yapmaya devam ediyor. Ancak Burhanettin Duran yere bakmayı sürdürüyor. Ahmet Kasım Han yine "Doğrucu Davut"du. Bu ekipte adamım kesinlikle Okan Müderrisoğlu. Kesseler doğru bildiğinden şaşmıyor.

**

HDP'nin gövde gösterisi amaçlı yürüyüşü tamamlandı. Kamuoyuna bakıyorum 6 milyonluk oyuyla Türk siyasetine yön veren HDP'nin eski havası yok. Bunda Meral Akşener'in resti de etkili oldu. HDP'ye ilginin giderek azaldığını hissediyoruz. Bakalım bu siyasi oluşum kendi gerçek fikirlerini ve hedeflerini ne zaman ortaya koyacak.

Cevapsız soru hiç kalmıyor

 

Bugünlerde korona virüsle ilgili tek ilgi çekici programları Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yapmakta. Bir kere kurgusu iyi... Melda Yücel'le sohbet havasında işi götürüyorlar. Bu kez de en iyi oksidanların çerezler olduğunu işlediler. Hele bunların kurusu yerine tazelerini bulup yiyorsanız pek çok handikapı önmeleniz mümkün. Başta da korona virüs. Aklınıza ne geliyorsa hepsinin cevabı "Yaşasın Hayat"da. doğrusu Müftüoğlu'nun ilgi görmesinin sebebi de bu olsa gerek.

 

Süper Lig'de düğüm bu hafta çözülür mü?

 

Benim için sürpriz olmayan sonuç Başakşehir'in liderliğe oturmasıydı. Eğer Okan Buruk'un kısa sürede parlayan futbol zekası böyle giderse liderliği bırakmadan alır götürür. Bu hafta en büyük darbeyi yiyen Fenerbahçe ile Galatasaray oldu. Hafta sonu oynanacak Başakşehir-Galatasaray maçı bana göre düğümün çözüleceği önemli bir oyun olacak. Bekliyoruz bakalım, sarı kırmızılılar yine hakemlerin kurbanı olacak mı?..

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in de her fırsatta Başakşehir'den yana olduğunu kimse inkar edemez. Bekleyip, sonucu göreceğiz...

Spor Tarihi

TRT2'de başlayan "Spor Tarihi"nden dün bahsetmiştim. Gelen mesajlara bakıyorum, büyük ilgi görmüş. Bu program kısa sürede spor severlerin sevgilisi olur ve kesinlikle seriye bağlanır.

 

Can sıkıyor

----

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un son ayak oyunları dikkat çekiyor. Şimdi de Hafter'e yeniden destek planları ayyuka çıktı. Yetmiyormuş gibi iftiralara başladı;

Yok Türk destroyeri Fransız savaş gemisine çarpmış, yok Türk savaş gemileri bir an önce Libya açıklarından çekilmeliymiş...

Macron'un bu gevezelikleri can sıkmaya başladı.

Diva sonunda lastiği patlattı

Bülent Ersoy'u merak edenler "Kuaförüm Sensin" programında sorumsuzluğun daniskasına şahit oldular. Bu defa da uyanamadı. Ekranın köşesine "özet" yazdırıp tekrarları yayınladılar. Ne olursa olsun bu kadar üçkağıdı kimse yapamaz. Falcılık  değil ama şimdiden belirteyim, Bülent Ersoy bir gün programa hiç gelmeyecektir. Kendini bir halt zannedenlerden hayır gelmediği her zaman sürpriz değildir.

İş ciddiyeti önemli

TV8'de Doya Doya Moda büyük beden 6-7 kadının yarışması. Benzer programlar arasında işi iyi götürmekteler. Herşeyden önce iş ciddiyetine sahip olmaları takdire değer.

 

Günün sözü:

Sana sorulmadan tavsiyede bulunma. Agusto Arthabe

Yazarın Diğer Yazıları