İktidar medyasının parlattığı ABD’li senatör nereye koşuyor?

İktidar medyasının parlattığı ABD’li senatör nereye koşuyor?
İktidara yakın medya kuruluşlarının geçtiği haberlerde Türkiye’nin ABD nezdinde büyük destekçisi gibi göstermeye çalıştığı ABD’li Senatör Lindsey Graham’dan U dönüşü. Graham, Barış Pınarı Harekâtı ile birlikte, bir numaralı Türkiye düşmanı kesildi.

ABD Temsilciler Meclisi’nin Suriye’deki harekâta tepki olarak Türkiye’ye karşı verilen skandal iki yasa tasarısına, Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’dan destek açıklaması geldi.

Graham, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Senato’nun bu işi devam ettirmesini ve Türkiye’nin, onlar bize ve müttefiklerimize sorun yaratırken ABD’nin kenarda oturmayacağını tartışmasız bir şekilde görmesini sağlayacağını bekliyorum” dedi.

Graham, “Kongre Türk saldırganlığı karşısında, bize IŞİD’i yok etmekte yardım eden Kürtlerin ve SDG’nin yanında durmaya kararlı” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

ABD’li Senatör Graham, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Birleşmiş Milletler 74'üncü Genel Kurulu öncesinde New York'ta görüşmüştü. Graham, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ABD ile Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumaya çalıştığını belirterek, "Türkiye'nin Suriye'de yaptıkları IŞİD’in geri gelmemesini sağlıyor. Türkiye İdlib'te önemli işler yapıyor, insanların ölmesini önlüyor. Türkiye ile stratejik partnerliğimizin artması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’nin sadece Suriye için değil, tüm bölge açısından önemli olduğunu vurgulayan Graham, “Ayrıca, Türkiye'yi F-35 programına geri kazandırmanın önemli olduğu kanaatindeyim. Belki, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması bile olabilir. Türkiye yalnızca Suriye konusunda değil, tüm bölge için çok önemli bir müttefik“ diye konuşmuştu.

İKTİDARA YAKIN MEDYA PARLATMIŞTI

İktidara yakın medya kuruluşları ile devletin haber ajansı tarafından ısrarla parlatılan Graham, Türkiye’nin ABD ile birlikte güvenli bölge kurma girişimine destek vermiş, ancak tek taraflı olduğu gerekçesiyle harekâta karşı çıkmıştı.

İlgili Haberler