İktidara yakın dergiden skandal 'hilafet' çağrısı!

İktidara yakın dergiden skandal 'hilafet' çağrısı!
İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi'nin haftalık dergisi Gerçek Hayat dergisi bu hafta skandal bir kapakla çıktı. Derginin kapağında 'hilafet' çağrısı yapılarak, "Şimdi değilse ne zaman?" ifadesi kullanıldı.

Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili tartışmalar sürerken, iktidara yakın Yeni Şafak Gazetesi'nin yayın organı olan Gerçek Hayat dergisi, bu haftaki sayısında çok tartışılacak bir kapakla çıktı. 

Derginin 27 Temmuz-2 Ağustos tarihlerini kapsayan sayısının kapağında,  "Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın" ifadelerine yer verildi.

ed32qvexkaes8tn-001.jpg

AKP'DEN AÇIKLAMA
Diğer yandan derginin 'Hilafet' çağrısı yapmasıyla birlikte büyüyen sosyal medya tartışmalarına AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi.

Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Bu nitelikleriyle Cumhuriyetimiz hepimizin ortak çatısıdır. Ülkemizin siyasal rejimi büyük sosyal ve siyasal tecrübelerden geçmiş ve geleceğe yürümektedir. Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir." dedi.

"Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir. Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve büyük bir devlet olmasının yanı sıra, tüm dünyada “bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Sorumluluğumuz ahlaki ve siyasidir. Siyasal temeli olmayan kamplaşmalar yerine ortak ideallerimizle geleceğe yürümeliyiz." diyen Çelik, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Milletimizin duası ve desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ve insanlık için erişilmez denilen hedeflere yürüyoruz. Cumhuriyetimiz parlamaya devam edecektir." ifadelerini kullandı. 

Çelik açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;Milletimizin tüm fertleri bu gelecekte pay sahibidir. Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı, devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarını rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz. Tarihten bugüne kesintisiz bir halka olarak devam eden mücadele azmimizi daha da kuvvetli kılıyoruz. Cumhuriyetimiz, milletimizin asırlara dayanan büyük devlet geleneğinin birikimi ve billurlaşmış halidir. Mensubu olmakla şeref duyduğumuz milletimiz, insanlık ailesinin seçkin ve saygın mensubudur. Buna layık olmak hepimizin borcu ve kaderidir."

GENEL YAYIN YÖNETMENİ KAPAĞI SAVUNDU
Gerçek Hayat dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer ise, söz konusu çağrıyı "Müslümanların birlikteliğini savunmak ne zamandan beri provokasyon sayılıyor?" dedi.

Özer, "Nasıl Avrupa bir araya gelip bir birlik kurmuşsa, nasıl ki başkaları benzerlerini yapmışsa Dergimiz İslam ülkelerinin bir araya gelmelerini talep etmektedir. Bu da herkesin en temel hakkıdır. Çağrımızın her hangi bir ülke ile alakası yoktur. Yarın dergiyi alıp okuduktan sonra yazdıklarınızı gözden geçireceksiniz. Unutulmamalıdır ki hilafet sadece bir makam değil İslam ümmetinin birliği, birlikteliği, dayanışması demektir." ifadelerini kullandı.

Gerçek Hayat adlı derginin imtiyaz sahibi olan Mustafa Albayrak, aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinin İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Dergi 2000 yılında hayatına başlarken, ilk olarak Hakan Albayrak’ın önderliğinde yayımlandı. Dergide İsmet Özel gibi isimler de yer aldı. Gerçek Hayat, 2016 yılında Albayrak Medya Grubu bünyesine katıldı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da derginin kapağını Twitter hesabından paylaştı.

İlgili Haberler