İktidara yakın kanaldan tepki çeken doğa haberi

İktidara yakın kanaldan tepki çeken doğa haberi
Kaz Dağları'nda yapılan ağaç katliamına gösterilen tepkiye "algı operasyonu" diyen A Haber, Brezilya’daki Amazon Ormanları’nın tahrip edildiğini aktardığı haberde “Dünyanın akciğerleri tehdit altında” başlığını kullandı.

Türkiye günlerdir Kaz Dağları'nda yapılan ağaç katliamına karşı ayakta. Kaz Dağları'nda yapılmak istenen altın madeni için yürüten çalışmalar kapsamında 195 bin ağacın kesildi. Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenilen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nde dün büyük buluşma gerçekleştirildi. 

Binlerce kişi, Çanakkale’de Kirazlı bölgesinde devam eden altın madeni arama çalışmalarına ve Kaz Dağları'nda yapılan doğa katliamına tepki gösterdi. Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Komitesi'nce düzenlenen buluşmaya, milletvekilleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları, aktivistler, gazeteciler, ünlü isimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Kaz Dağları için ayağa kalkmışken, iktidara yakınlığı ile bilinen A Haber kanalında tepki çeken bir doğa haberi yayınlandı.  Brezilya’daki Amazon Ormanları’nın tahrip edildiğini aktaran haberde “Dünyanın akciğerleri tehdit altında” başlığı kullanıldı.

Söz konusu haber sosyal medyada da tartışma yarattı. Türkiye’nin milli parkı ve birçok doğal değerinin bulunduğu Kaz Dağları’nda yaşanan ağaç ve doğa katliamına gösterilen tepkilere, “Kaz Dağları üzerinden algı operasyonu” başlığıyla haber yapan kanalın tavrı tepki çekti.

ahaber.jpg