AKP’nin Millet İttifakı’na yapacağı erken seçim teklifi ortaya çıktı. İktidarın şahin kanadı harekete geçti

AKP’nin Millet İttifakı’na yapacağı erken seçim teklifi ortaya çıktı. İktidarın şahin kanadı harekete geçti
Gazeteci yazar Fatih Ergin, erken seçim tartışmalarına yeni bir boyut kazandıracak iddiada bulundu. Ergin, iktidarın muhalefetle yapmayı düşündüğü erken seçim pazarlığını açıkladı.

Ekonomik kriz başta olmak üzere neredeyse her alanda yaşanan sorunlar kamuoyunda ''sandık'' gündemini sıcak tutarken, erken seçim hakkında bomba bir iddia gazeteci yazar Fatih Ergin’den geldi.

Yeniçağ TV’deki 25. Saat programında Kübra Çelebi’ye açıklamalarda bulunan Ergin, iktidarın muhalefetle yapmayı planladığı erken seçim pazarlığını açıkladı.

Ergin, tartışmaların odağında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı ile ilgili AKP’nin şahin kanadının harekete geçtiğini belirtti.

“AKP’nin şahin kanadı, eğer erken seçim olmadan Erdoğan 3. kez aday olursa, seçim sürecinde muhalefetin bunu kullanacağını ve kendilerinin savunma durumunda kalacağını düşünüyor ve bu noktada da Erdoğan’ı iknaya yakın durumdalar.” diyen Ergin, perde arkasında son kez cumhurbaşkanı seçilme oranının yüzde 40+1’e düşürülmesi için muhalefetin nabzının yoklanacağını iddia etti.

“YÜZDE 40+1’İ DÜŞÜRELİM, ERKEN SEÇİME GİDELİM” TEKLİFİ YAPILACAK

Ergin sözlerini şunları söyledi; “Şimdi düşündükleri şu; kapalı kapılar ardında muhalefete ‘Madem erken seçim istiyorsunuz, tamam yapalım. Ama Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu’nda seçilme barajını Meclis’te anayasa değişikliği yaparak düşürelim seçime öyle gidelim’ teklifinde bulunacaklar.

Bunu da ‘kutuplaşmaya, kamplaşmaya neden oluyor’ ambalajına saracaklar.

Buradan çıkan da şu; evet AKP’de Erdoğan’dan başka seçimi kazanabilecek bir isim yok ama Erdoğan da seçimi kazanma ihtimali en düşük aday…

Çünkü şu anda yüzde 50+1’in yanından bile geçemiyor.

Muhalefet erken seçimin cazibesine kapılıp buna evet dememeli. Çünkü evet demese de AKP iktidarı erken seçime kuvvetle ihtimal 2023’ün ilk aylarında gidecek.”

Ergin, programın sunucusu Kübra Çelebi’nin “Diyelim ki Millet İttifakı yüzde 40 +1’e evet dedi. Sayın Bahçeli’nin tavrı ne olacak? Çünkü bu konu gündeme daha önce geldiğinde karşı çıkmıştı” şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi;

“Eğer ki CHP ve İYİ Parti yüzde 40+1’e evet derse, sayın Bahçeli’yi ikna etmek en kolay iş AKP tarafından.

Bahçeli, AKP iktidarının MHP’ye ihtiyacı kalmayacağını düşünerek bu işe karşı çıkıyor. Ancak sayın Bahçeli’ye yüzde 40+1’e geçilse de itifakın devam edeceği garantisi verilerek ikna edileceği düşünülüyor.

Sayın Bahçeli için esas olan Cumhur İttifakı’nın konforudur. Bu şekilde Cumhur İttifakı’nın iktidarda kalacağını görürse çok direnmeyecektir.”

 

 

İlgili Haberler