İlhan Kesici, Levent Özeren’e bütçe görüşmelerini anlattı

İlhan Kesici, Levent Özeren’e bütçe görüşmelerini anlattı
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Günboyu gazetesi yazarı Levent Özeren’e bütçe görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Bu böyle gitmez, gitmemeli”

Günboyu gazetesi yazarı Levent Özeren, geçtiğimiz gün başlayan bütçe görüşmeleriyle ilgili CHP’li İlhan Kesici ile konuştu.

Görüşmeye “İlhan Kesici neler anlattı?” başlıklı yazısında yer veren Özeren, Kesici’ye "Bütçe konuşmaları denince son dönemde akla siz geliyorsunuz, görüşmelerde parlamenter sistem ile bugünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne baktığınızda nasıl bir fark görüyorsunuz?" diye sordu.

“Bütçe görüşmeleri ve genel kurul konuşmaları, siyasi partilerin en önemli, en prestijli göstergeleridir” diyen Kesici, “Bu nedenle geçmişte konuşmaları genel başkanlar yapardı. Şimdi Sn. Erdoğan yok, Sn. Bahçeli yok, Sn. Akşener milletvekili olmadığı için yok. Sn. Kılıçdaroğlu CHP adına açılış konuşmasını yaptı, kapanış konuşması görevi de bana verildi” şeklinde yanıt verdi.

Bütçe görüşmelerinin muhatabının hükümet olduğunu vurgulayan Kesici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetin başkanı ve Bakalar Kurulu, konuşmalar sırasında tam kadro kendi sıralarında olmaları gerekir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin başkanı yok, bakanları yok, karşımızda siyasi muhatap yok. Bütçe hakkı millet adına parlamentonundur. Bu sistemde parlamentonun ve demokrasinin itibarı azaldı. Asıl önemlisi milletin parlamentoya olan inancı azaldı. Bu böyle gitmez, gitmemeli.”