İlhan Omar'dan Obama'ya 'cilalı' suçlaması

İlhan Omar'dan Obama'ya 'cilalı' suçlaması
ABD Kongresine seçilen ilk Afrika göçmeni, başörtülü isim olan İlhan Omar, ABD medyasında ve siyaset çevrelerinde yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ediyor.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

ABD kongresine seçilen ilk Afrika kökenli, başı örtülü Müslüman İlhan Omar, seçildiği günden bu yana yaptıkları ve söyledikleriyle ABD medyasının gündeminden düşmüyor.

İsrail’e yönelik açık eleştirileri ve İsrail lobisini ABD’yi hipnotize ettiğini savunan Omar, Demokratlar dahil pek çok çevrenin hedefindeki isim oldu.

Omar’ı savunanlar, kendisine yönelik eleştirilerin ikiyüzlülük olduğunu, Omar’ın eleştirilerini, özellikle İsrail’e yönelik olanların aynısını bugün Omar’ı eleştirenlerin hem de daha sert biçimde yapmış olduklarını hatırlatıyorlar.

İlhan Omar’ın gündem olan son açıklaması ise Demokrat Parti mensuplarından da yoğun eleştiri aldı. Obama’yı dolaylı yoldan hedef alan Omar, bugün Trump yönetimiyle özdeşleşen çoğu kararın aslında Obama döneminde başladığını söyledi.

Obama’ya yönelik söz konusu eleştiriler; göçmen ailelerin çocuklarından koparılması ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile dünyanın çeşitli noktasında çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiği saldırılar.

Obama’nın Trump’tan pek farklı olmadığını ve bugün kabul edilebilir olmasının nedenini ‘’cilalı’’ olmasından kaynaklandığını söyleyen Omar, Cumhuriyetçi Başkanların yanı sıra Demokrat Başkanların da yönetim süreleri boyunca yaptıkları nedeniyle eleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu açıklamaları sonrası çok sayıda eleştiriye hedef olan İlhan Omar, sosyal medya paylaşım sitesi Twitter’da yaptığı paylaşımla sözlerinin ‘’çarpıtıldığını’’ iddia etti ve Obama’ya yönelik eleştirilerin kaydını paylaştı. Ancak, paylaştıkları ile söylediği iddia edilen sözler arasında fark olmadığı anlaşıldı.

İsrail’e yönelik tutumu, mevcut anlayışı sarsan açıklamalarıyla kısa süre içinde yalnız kalacağı iddia edilen İlhan Omar’e yönelik Trump başta olmak üzere muhafazakar kanattan elelştirilerin dozu her geçen gün artıyor.