İlk kez korona virüs tespit edildi. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü devrede

İlk kez korona virüs tespit edildi. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü devrede
ABD Tarım Bakanlığı Ulusal Veterinerlik Laboratuvarı, ilk kez Utah eyaletinde vahşi doğada bulunan bir vizonda korona virüs tespit edildiğini duyurdu.

ABD Hayvan ve Bitki Sağlığı Denetim Servisi'nden (APHIS) yapılan açıklamaya göre virüs, bir vizon çiftliğinin yakınlarında korona virüs vakalarının tespiti için yürütülen epidemiyolojik araştırmalar kapsamında yabani bir hayvanda bulundu.

DÜNYA HAYVAN SAĞLIĞINA İLETİLDİ

Bunun, SARS-CoV-2 virüsünün tespit edildiği ilk serbest dolaşan yabani hayvan olduğu belirtilen açıklamada, Kovid-19 patojeninin, vizon çiftlikleri yakınında yaşayan yabani popülasyonda dolaştığına dair henüz bir kanıt olmadığına vurgu yapılarak, vakayla ilgili bilgilerin Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'ne aktarıldığı kaydedildi.

DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞLARDI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) daha önce, Danimarka, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya ve ABD’deki çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda SARS-CoV-2 virüsünün tespit edildiğini açıklamıştı. Kasım ayı sonlarında Polonya'da, aralık ayı başlarında ise Litvanya'daki vizonlar arasında korona virüs tespit edilmişti.

REUTERS

İlgili Haberler