İller Bankası kredi vermedi metro inşaatları durdu

İller Bankası kredi vermedi metro inşaatları durdu
İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İller Bankası'nın belediyeye borç vermemesi nedeniyle metro inşaatlarının durduğunu ifade etti. Balyalı, ayrıca "İsteseydik, bütçeyi şişirir meclise ve halka kendimizi şirin göstermeye çalışırdık. Bunun yerine, İstanbul'un öncelikli sorunlarını çözecek bir bütçe ve yatırım programı yapmayı tercih ettik" diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık yaptığı toplantıda mecliste grubu olan siyasi parti temsilcileri bütçe üzerine konuştu.

CHP adına konuşan Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise, iki seçimli sürecin İBB'ye her alanda zarar verdiğini öne sürdü.

2019 yılı bütçesi, yatırımlar ve iştiraklerin de bu süreçten çok etkilendiğini dile getiren Balyalı, şunları kaydetti:

"Bu nedenle 2020 yılı için günümüz koşullarına uygun ve gerçekçi bir bütçe hazırlamaya çalıştık. 2020 yılı bütçesi söyleyebileceğimiz en temel söz bu bütçenin tasarruflardan güç alan, her türlü engellemeye rağmen yatırıma önem veren bir bütçe olduğudur. Biz kısaca 2020 yılı bütçesine rehabilitasyon ve onarım bütçesi diyoruz. Çünkü geçmiş yönetimin bütün mali hatalarını ve bunların oluşturduğu yükleri çok iyi biliyoruz. Meclisimizin ve bürokrasimizin desteğiyle bu süreçten başarıyla çıkacağımıza dair hiçbir şüphemiz yoktur."

DUDULLU-BOSTANCI METRO HATTI

23 Haziran seçimleri sonrasında ekim ayında 600 milyon TL borç için İller Bankası'ndan İBB olarak talepte bulunduklarını açıklayan Balyalı "Hala istediğimiz borcu alabilmiş değiliz. Aralık bitmek üzere geri dönen yok. İller Bankası kredi vermediği içinde Dudullu-Bostancı Metro hattı da durdu. İller Bankası versin krediyi hemen Dudullu-Bostancı metro hattına hızlıca başlayalım" diye konuştu.

Yatırımları ifade eden sermaye giderleri kaleminin 11 milyar 300 milyon liradan 9 milyar 874 milyon liraya düşmesine de açıklık getiren Balyalı, "Çünkü biz, içinde bulunduğumuz ekonomik durumun gerçeklerine göre bütçe hazırlamayı tercih ettik. İsteseydik, bütçeyi şişirir meclise ve halka kendimizi şirin göstermeye çalışırdık. Bunun yerine, İstanbul'un öncelikli sorunlarını çözecek bir bütçe ve yatırım programı yapmayı tercih ettik." diye konuştu.