İmamoğlu: "29 Ekim bizim kırmızı çizgimizdir"

İmamoğlu: "29 Ekim bizim kırmızı çizgimizdir"
İstanbul'da 29 Ekim coşkusu Üsküdar Salacak sahilinde sürdü. Resmi törenlerin ardından vatandaşlarla burada buluşan İBB Başkanı İmamoğlu, "29 Ekim kırmızı çizgimizdir. 29 Ekim bizim birliğimizin, kardeşliğimizin, birlikte var oluşumuzun bayramıdır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve çocukları Mehmet Selim, Semih ve Beren ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin ikinci gününde Üsküdar'daydı. Salacak Meydanı'ndaki halkla buluşma için Beşiktaş'tan tekneyle yola çıkan İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte, sahilde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Vatandaşlar da İmamoğlu ve eşine, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak karşılık verdi. Teknelerinden İmamoğlu'na sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar da kornalarıyla İBB Başkanı'na desteklerini gösterdi. Daha sonra karaya çıkan İmamoğlu ve ailesi, vatandaşların sevgi gösterileri altında konser alanına ulaştı. “Ekrem Başkan” tezahüratıyla karşılanan İmamoğlu, kendisine yakın bölümde bulunan vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Bu sırada deniz üzerinde ve Kız Kulesi duvarlarında ışık oyunlarıyla Türk bayrağı, Atatürk silueti ve İBB logosu resmedildi. Salacak ve Kabataş sahillerinde karşılıklı yapılan ışıklı gösteriler İstanbullulara unutamayacakları görsel bir şölen yaşattı.

Cumhuriyete sahip çıkmanın, cumhuriyeti demokrasiyle bütünleştirmek demektir olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“İkisi bir arada çok güzeldir. O yüzden biz, cumhuriyeti ve demokrasiyi cesaretle savunuruz. Onun için, ‘Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi' diyoruz. O yüzden bu büyük millet cumhuriyet ve demokrasi deyince bir olur, bütün olur. Biz biliyoruz ki 29 Ekim bizim en büyük milli bayramımızdır. 29 Ekim kırmızı çizgimizdir. 29 Ekim, özgürlüğe ve eşitliğe inanan, birlikte ve kardeşçe yaşamayı hedefleyen bu milletin en değerli, en anlamlı, en milli günüdür. 29 Ekim bizim birliğimizin, kardeşliğimizin, hep birlikte var oluşumuzun bayramıdır. O yüzden bu yıl bir başka coşkuyla, umutla, hep birlikte, doya doya, coşa coşa kutluyoruz bayramımızı. O yüzden daha büyük bir saygıyla cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bu bayramı güzelleştiren, anlam katan tüm sanatçı dostlarımıza, siz Cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarına da çok teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyoruz. Cumhuriyetimizin bayramı kutlu olsun. Hadi benden sonra hep birlikte tekrar edin. Ama avazınız çıktığınca yüksek sesle tekrar edin. İçinizden geldiğince ve inanarak tekrar edin. Yaşasın Cumhuriyet… Yaşasın demokrasi… Yaşasın Cumhuriyet… Yaşasın demokrasi… Yaşasın Cumhuriyet… Yaşasın demokrasi…”

İSTANBUL BOĞAZI HAVAİ FİŞEKLERLE AYDINLANDI

İmamoğlu'nun konuşmasından sonra havai fişek gösterisi başladı. İstanbul semaları Boğaz'daki teknelerden atılan binlerce havai fişekle aydınlanırken, müzik eşliğindeki su ve ışık gösterilerini, on binlerce vatandaş izledi. Havai fişek gösterisi, 10. Yıl Marşı eşliğinde dakikalarca sürdü. İmamoğlu da görsel şöleni, konuşma yaptığı sahneden, eşi Dilek ve kızı Beren İmamoğlu ile birlikte ellerinde bayraklarla izledi.

İlgili Haberler