İmamoğlu: "Ben o araçlarla fotoğraf çektirmem"

İmamoğlu: "Ben o araçlarla fotoğraf çektirmem"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'da sergilenen ihtiyaç fazlası araçlarla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Ben o araçlarla fotoğraf çektirmem. Utanıyorum ben bu israftan." derken, İçişleri Bakanı Soylu'ya da yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'da sergilenen ihtiyaç fazlası araçlarla ilgili konuştu. İmamoğlu Yenikapı'ya gitmeyeceğini belirterek, "Ben o araçlarla fotoğraf çektirmem. Utanıyorum ben bu israftan. İsrafları ortaya çıkarmaya devam edeceğiz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canlı yayında kendisi ile ilgili açıklamalara da cevap veren İmamoğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti hukukun, adalet siteminin seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur dediği kişiyi ziyaret ettim' dedi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

PEJMÜRDE YANITI

"Devlet adamlığı diye bir tanımızı var bizim. Çok düşünüp az konuşmayı gerektiriyor. Sizi dünya dinliyor. Ülke içinde söylenen her cümle bizi ilgilendiriyor. Siyaset alanı dikkatli konuşmayı gerektiriyor."

"Önemsememiştim. Polemikten beslenmiyorum, hala o noktadayım. Söylenen sözler üzücüydü. Bir insanı karalamak hoş bir durum değil."

DİYARBAKIR ZİYARETİ

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti hukukun, adalet siteminin seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur dediği kişiyi ziyaret ettim. HDP'ye Atatürk portresi hediye ettim. Türkiye'de yaşayan herkese ben istediğimi hediye ederim. Edemeyen utansın. Onlara da tavsiye ederim. Ben burda nasıl konuşuyorsam Diyarbakır'da da öyle konuşuyorum."

"Ben o araçlarla fotoğraf çektirmem. Utanıyorum ben bu israftan. İsrafları ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. 16 milyon hemşerim daha iyisini hedeflesin."

"Şahıslardan belediye araç kiralayamaz. Bana ulaşmış bir bilgi yok. Çekecek farkları var mıdır bilmiyorum. Derhal gelip araçlarını alabilirler. Araç kira bedeli ve yakıt masrafları açıklanacak. İsrafın bedeli herkesle paylaşılacak."