İmamoğlu, 'corona virüs mü bulaştı?' sorusuna böyle yanıt verdi!

İmamoğlu, 'corona virüs mü bulaştı?' sorusuna böyle yanıt verdi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na geçtiğimiz günlerde İBB Meclis toplantısına neden katılmadığı soruldu. Bir gazetecinin, "Sağlık durumunuza ilişkin söylentiler var" diyerek corona virüs salgınına işaret etmesi üzerine İmamoğlu, "Mevsimsel bir rahatsızlıktı, geçti" şeklinde yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, corona virüs salgının Türkiye'ye sıçramasıyla birlikte İBB'nin artırdığı önlemleri yerinde inceledi. İmamoğlu, Edirnekapı'daki İETT garajında yaptığı incelemenin ardından gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Belirli bir yaşın üzerindeki vatandaşların zorunlu olmadığı sürece dışarı çıkmamasını tavsiye ettiğini belirten İmamoğlu, bu durumun sağlık durumu kritik insanlar için de geçerli olduğunu belirtti.

İmamoğlu, şimdiye kadar 20 adet olan temizlik aracının Kovid-19'un Türkiye'de görülmesiyle birlikte 30'a çıkarıldığını ifade etti.

PAZARTESİ BİRAZ DİNLENDİM

İmamoğlu, basın açıklamasının ardından, açıklamayı dinleyen gazeteciler ile bir soru cevap gerçekleştirdi. Bir gazeteci geçtiğimiz Pazartesi gerçekleşen İBB Meclis toplantısına İmamoğlu katılmadığı için ortaya atılan corona virüs iddialarını hatırlattı. Gazeteci, "Sizin sağlık durumunuzla ilgili de bazı şeyler yazıldı" dedi. İmamoğlu önce gülümsedi. Ardından da "Mevsimsel bir salgın da var. Nezle, grip gibi ama Pazartesi biraz serum alarak toparladık. Şimdi gayet iyiyiz çalışıyoruz. Sadece Pazartesi biraz dinlendim. Onun dışında gayet iyiyim gördüğünüz gibi" dedi.