İmamoğlu’ndan İstanbul analizi: “Yeterli kaynak var başkan yok”

İmamoğlu’ndan İstanbul analizi: “Yeterli kaynak var başkan yok”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, İstanbul’un kaynaklarının doğru kullanılmadığını belirterek, “Yeterli kaynak var. O kaynağı akılcı ve güvenilir bir şekilde dağıtacak belediye başkanı yok” dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Şişli’deki semt pazarında vatandaşlar ve esnafla bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki dar gelirli aileler için geliştirdikleri projelerden söz etti. Yoksulluk sınırındaki vatandaşlara verilen desteklerin artırılacağını söyleyen İmamoğlu, İstanbul’da yaşayan vatandaşlara yoksulluğu unutturmak için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

“SOSYAL HİZMETE BÜTÇENİN YÜZDE 1’İ BİLE AYRILMIYOR”

Cumhur İttifakı’nın, insanların gözünü boyamak için birçok şey söylediğini ifade eden İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmet anlamında insanlara sunduğu katkının, bütçenin yüzde 1’i bile olmadığını söyledi. İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bazen, anlattıklarımızın yapılması için; ‘Bütçe yeterli mi?’ diyenler olabilir. Herkesin içi rahat olsun. Yeter ki siz adil bir dağıtım yapın, farkına varın. Öncelikli sorunları çözün, israf etmeyin, müsrif olmayın. İstanbul’un yeterli kaynağı var. O kaynağı akılcı ve güvenilir bir şekilde dağıtacak sistemi ve belediye başkanı yok. İnşallah 1 Nisan’da o sistem ve belediye başkanı da geliyor” 

“PAZAR ESNAFINI SEVGİ GÖSTERİSİNE KAYITSIZ KALMADI”  

Ziyareti sırasında bir esnafın kendisine, “En büyük İmamoğlu” tezahüratını yaptığını gören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, “Kazanırsan yıkılacak” diyerek tezgahların üzerinden kendisine koşan ve elini sıkan esnafa, “Önemli olan kalbinin güzelliği” cevabını verdi.