İmamoğlu'nun komşusu bakın kim çıktı

İmamoğlu'nun komşusu bakın kim çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun komşusu bakın kim. Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'nin kurduğu SADAT, İmamoğlu'nun komşusu çıktı. İmamoğlu'nun ikametgahı ile SADAT arasında sadece 150 metre var.

Tesadüfe bak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Yakuplu’daki lüks bir sitede oturuyor. Peki İmamoğlu’nun komşusu kim çıktı, tesadüf mü bilinmez ama sorunun yanıtı SADAT. İmamoğlu ile bir dönem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurulu üyeliği de yapan Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu SADAT’a komşu.

SİTELERE YAN YANA

SADAT’ın merkezinin bulunduğu site ile Ekrem İmamoğlu’nun ikamet ettiği site yan yana. İmamoğlu’nun ikametgahı ile SADAT arasındaki mesafe 150 metre.Anlayacağınız kapı komşusu.

 

Hakkında bir çok iddia bulunan SADAT''ın resmi internet sayfasındaki "misyonumuz" sayfasında, kurumun kuruluş sebebi şu ifadelerle açıklanıyor:

"Uluslararası alanda Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu amacıyla, stratejik danışmanlık, özel savunma ve güvenlik eğitimleri ile donatım alanlarında hizmet vererek, İslam Ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmak ve İslam Dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak da Dünya Süper Güçleri arasındaki hak ettiği yeri almasına yardımcı olmaktır"

SADAT hakkında bugüne kadar bir çok iddiada bulundu. Kitaplar yazıldı, mecliste soru önergesi verildi. Gazeteciler Ersin Eroğlu ve Caner Taşpınar’ın kaleme aldığı “Gölge Ordu – SADAT’ın Sır Perdesi Aralanıyor” kitabında SADAT’ın yurtdışı eğitim kamplarının fotoğrafları ilk kez yayımlandı

ERDOĞAN''LA NASIL TANIŞTILAR

1994''te Recep Tayyip Erdoğan İstanbul belediye başkanı seçildiğinde, askeri kanadından nadir destekçileri arasında Tanrıverdi vardı.

Erdoğan’ın adaylığı sırasında Tanrıverdi İstanbul Maltepe’de Tugay Komutanı olarak görev yapıyordu. Bu sırada, ortak bir tanıdıkları vasıtasıyla tanışan Erdoğan ve Tanrıverdi’nin ilişkisinin zamanla dostluğa dönüştüğü iddia ediliyor.

(Adnan Tanrıverdi 2.Zırhlı Tugay Komutanlığı''nı Tuğgeneral Doğu Silahçıoğlu''na devrederken)

Ekrem İmamoğlu zaman zaman Florya''daki Başkanlık ikametgahında kalsa da villası Beylikdüzü''nde. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun komşusu SADAT’ın Başkanı Adnan Tanrıverdi 1995 yılında Maltepe 2.Zırhlı Tugay Komutanıydı.Görevi o dönemim meşhur paşalarından Tuğgeneral Doğu Silahçıoğlu’na devretmişti. Tanrıverdi kızağı çekilirken, görev gelen Tuğgeneral Doğu Silahçıoğlu 1997 yılında Refah Partisi’nin kalesi olan Sultanbeyli’ye Atatürk Anıtı dikmişti.

(Emekli Tuğgeneral SADAT Başkanı şu anki Maliye Bakanı Nureddin Nebati''yle)

TANRIVERDİ İDDİALARI REDDETMİŞTİ

İmamoğlu’nun site komsusu SADAT’ın 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü''nü püskürtmede önemli rol oynadığını iddia ediliyor.O iddialar arasında silah dağıtma olayı da var. Söz konusu iddiaları kesin dille reddeden Tanrıverdi ise "Sizce 10''dan az danışmanı olan bir şirket, darbe girişiminin bastırılmasında rol oynamış olabilir mi?" diyerek SADAT''ın böyle bir misyonunun olmadığını söylemişti.

SADAT hakkında son iddia ise Odatv’den gelmişti. Odatv’nin harp okullarında mülakatları SADAT’çıların yaptığını ileri sürdü ve gündem oldu. SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi’nin Adaleti Savunanlar Derneği’nde (ASDER) yaptığı konuşma gündeme oldu. Çünkü söylediklerinin hepsi gerçekleşmişti:

ÖNERİLERİMİZİN TAMAMINA YAKINI 15 TEMMUZ SONRASINDA GERÇEKLEŞTİ”

İşte Adnan Tanrıverdi’nin konuşması:

“Anayasa Komisyonu’na sunduğumuz Anayasa teklifindeki Silahlı Kuvvetler’in yeniden yapılandırılmasıyla ilgili tespitlerimizin aşağı yukarı tamamı 15 Temmuz’dan sonra yürürlüğe girmiştir.

Harp okulları, askeri okullar, sınıf okullarımızın dışındaki askeri okullarımızın tamamının Milli Savunma Bakanlığımıza bağlanmalı dedik, bağlandı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın Genelkurmay’la göbeği kesilsin ve İçişleri Bakanlığı’na bağlansın dedik, bağlandı.

Yüksek Askeri Şurası’nın yapısı değişsin dedik, eski yapısıyla başbakan ve milli savunma bakanı sivil iki kişi, onun karşısında on dört orgeneral vardı. Şimdi bunun yerine, yedi tane sivil, başbakanımız, üç başbakan yardımcısı, milli savunma bakanı, adalet bakanı, içişleri, dışişleri bakanı Yüksek Askeri Şura’nın içerisinde, dolayısıyla alınacak kararlarda, sivil iradenin hakimiyeti var.

Askeri yargı kalksın dedik, o da gerçekleşti.

Başkanlık sistemi gelsin dedik, o da geldi.

Önerilerimizin tamamına yakını 15 Temmuz sonrasında gerçekleşti.

Bu sözlerle SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi’nin TSK’da neleri değiştirdikleri açık açık söylemişti.

 

İlgili Haberler