"İmralı ile nasıl görüştüyseniz Esad'la da görüşeceksiniz"

"İmralı ile nasıl görüştüyseniz Esad'la da görüşeceksiniz"
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Arap ülkelerinin Suriyelileri göndermek isterken Türkiye’deki sığınmacıların entegre edilme çabası için “Cehalet değilse ihanettir" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bir radyo programında katıldığı canlı yayında Suriyeli sığınmacılar sorununa dikkat çekti. Arap ülkelerinin Suriyelileri göndermek isterken Türkiye’de sığınmacıların entegre edilme çabası için “Cehalet değilse ihanettir” dedi.

Suriyelilerden boşaltılan bölgede bir PKK devletçiği kurulmaya çalıştığının altını çizen Özdağ, Esad'la görüşmeyiz diyen hükümete "İmralı ile nasıl görüştüyseniz Esad'la da görüşeceksiniz. Öcalan'ın eli kolonya mı kokuyordu?" dedi.

Özdağ'ın açıklamaları özetle şöyle:

“Benim ve benim gibi düşünenlerin üzerinde durduğu konu Suriyeliler değil Saray’ın Erdoğan’ın Suriye politikası. Suriye’de bir iç savaş yaşandı. Allah hiçbir milletin başına bu tür bir şey vermesin. Suriyelilere ancak kişisel olarak acıyorum.

Suriyelilerin vatanlarına dönmesi gerektiğini düşünen herkes onlara acıyor. Türkiye’ye 2011 sonrasında 5 milyon Suriyeli yerleşmiştir. Bunun dışında 500 binin üzerinde Afganistanlı var, İran üzerinden gelen ve daha 2 buçuk milyon var. Bu bilinçsiz politikalardan dolayı.

Saray bu politikasıyla emperyalist bir planın tuzağına düşüyor. Suriyelilerin geldiği yere PKK denetiminde bir Kürdistan kuruluyor. Bu insanların ellerinden toprakları alınıyor. Bir terör devletçiği kuruluyor.

Kim bu insanlar Türkiye’de kalsın diyorsa orada bir PKKistan kurulmasına destek oluyor. Bu tuzağa düşenler jeopolitik aptallardır. Bu kafa Annan Planı yapılırken, “Kıbrıs Adası’nın önemi yok öneli olan barıştır” diyordu. Şimdi o ada için savaşı göze alıyoruz. Bunları söyleyenlerin yürürken çiklet çiğneyebileceğini bile düşünmüyorum.”

“CEHALET DEĞİLSE İHANETTİR”

“Bu hem Suriye hem de Türkiye halkına kurulmuş bir tuzaktır, biz buna direniyoruz. Biz onlara dönebilecekleri bir vatan sağlayalım.

Kimler onların burada kalmasını istiyor. PKK istemiyor. İnsanlar aç kalsınlar ve Türkiye’ye kaşsınlar diye PKK oralarda tarla yakıp halay çekiyor. AB Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını istiyor. Arap ülkeleri Suriye’den gelen Arapların geri gönderileceğini söylerken, Türkiye’dekilerin entegre etmeye çalışması cehalet değilse, ihanettir.”

"ÖCALAN'IN ELİ KOLONYA MI KOKUYORDU?"

Çözümün Esad yönetimiyle görüşmekten geçtiğini belirten Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun çözümü Esad'la konuşmaktır. Biz bunu söyleyince "Eli kanlı Esad'la konuşmayız" diyorlar. Öcalan'la nasıl konuştuysanız, Esad'la da konuşacaksınız. Öcalan'ın eli kolonya mı kokuyordu?

Şam'la görüşeceksiniz. Açık meşru hükümet olarak görüşeceksiniz. ve şu yalan son vereceksiniz "Savaş var" bayram için dönen evine de döner. Savaş sadece küçük bir alana sıkışmış durumda."

İlgili Haberler