İnce'den kurultay talebi

İnce'den kurultay talebi
Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'na "onursal başkanlık" teklif ettiğini açıkladı. Olağanüstü kurultay iddialarına ilişkin de konuşan İnce "Kurultay toplansın çağrısında bulundum" ifadelerini kullandı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile dün gerçekleştirilen görüşme hakkında açıklamalarda bulundu.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Sayın Genel Başkan'a İYİ Parti'ye 15 vekil gönderip, kurultayda kendisine rakip olan beni aday göstererek devlet adamlığı yaptığını ve bunu devam ettirmesi gerektiğini söyledim. Kendisine kurultayı toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal başkan olabileceğini ve çalışmaları onursal başkan olarak sürdürebileceğini, benim de partiyi genel başkan olarak seçimlere hazırlayabileceğimi söyledim. Kendisi bir yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu ile bir kurultay yarışı içine girmeyeceğim. Kendisi hayır yanıtı verirse parti örgütünün bir çalışma başlatabilir." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu teklife cevap vermediğini belirten İnce, kurultay talebi için olumsuz yanıt vermesi ihtimali için ise “Örgüt kendisi çözer” yorumunda bulundu.

İlgili Haberler